net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πω πω! Τι έφτιαξαν οι άνθρωποι! Από εμφάνιση σκίζει, ενώ θα μπορούσε να κερδίσει ακόμα και το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό custom-baggers!

Αιχμηρή ουρά, batwing φέρινγκ, μαύρο παντού, ανθρακονημάτινα καλύμματα, βαλίτσες, και λίγες κόκκινες λεπτομέρειες συνθέτουν το ποίημα MGX-21.

Τι γράφει εκεί, πίσω από το φέρινγκ, στο ρεζερβουάρ, πάνω από το μοχλουδάκι; NOS / ON / OFF!!! Concept είναι, ότι θέλει λέει.

Και μουσικούλα φυσικά θα ακούει ο αναβάτης, καθώς οι τεράστιες αμερικάνικες ευθείες θέλουν ένα κάποιο τέμπο, ένα ρυθμό τέλος πάντων, μια ρέγουλα.

Καλύτερο κράχτη δεν μπορούσε να έχει το περίπτερο της Moto Guzzi. Όχι, όχι, δεν μιλάμε για τα κορίτσια. Για το υπέροχο MGX-21 μιλάμε!

EICMA 2014: Moto Guzzi MGX-21 Concept

Η Moto Guzzi εντυπωσίασε άπαντες στην EICMA με το φοβερό πρωτότυπο MGX-21. Στα αμερικάνικα πρότυπα των custom μοτοσικλετών bagger, διαθέτει εκπληκτική αισθητική που επιβάλλεται με την πρώτη ματιά!

 
Περνώντας στο δελτίο τύπου, ήμασταν προετοιμασμένοι για... ποίηση και η ιταλική εταιρεία δεν μας απογοήτευσε. Ας πούμε μόνο πως η Moto Guzzi προλογίζει την παρουσίαση του πρωτότυπου MGX-21 με τρεις φράσεις του μπίτνικ συγγραφέα Jack Kerouac, φράσεις από το θρυλικό μυθιστόρημα On The Road. Κι οι φράσεις έχουν ως εξής: «We gotta go and never stop going 'till we get there. Where we going, man? I don't know but we gotta go.» «Πρέπει να φύγουμε, και να μην σταματήσουμε μέχρι να φτάσουμε. Που πηγαίνουμε; Δεν ξέρω, αλλά πρέπει να φύγουμε.»

Η Moto Guzzi αποκαλεί το MGX-21 προιόν πρώτα μιας… ουμανιστικής κουλτούρας, και δευτερευόντως μιας τεχνικής κουλτούρας. Η εταιρεία συνεχίζει στο ίδιο τέμπο, υποστηρίζοντας πως ο τρόπος που ένας πληθυσμός δημιουργεί τα μηχανικά του άλογα, και η κατεύθυνση προς την οποία εξελίσσονται αυτά, πηγάζει από τις ίδιες αξίες που δίνουν σχήμα στην εν λόγω κουλτούρα. 

«Μιλάμε για το είδος των μοτοσικλετών που είναι άρρηκτα δεμένο με την κληρονομιά του αμερικάνικου έθνους, που μετακινήθηκε προς δυσμάς, αναζητώντας τα σύνορα και την ταυτότητα του», αναφέρουν οι Ιταλοί. 

Επειδή φανταζόμαστε πως κάποιοι πιθανόν να έχουν κουραστεί από την μέχρι τώρα αφήγηση, θα τη διακόψουμε εδώ, και θα περάσουμε στα απτά στοιχεία για το MGX-21 τα οποία δεν είναι και πολλά -άλλωστε για concept πρόκειται.

Τα μόνα στοιχεία που αποκάλυψε η Moto Guzzi για το MGX-21 είναι δύο. Ο μεγάλος V2 κινητήρας του προέρχεται από το California 1400, και ο μπροστινός τροχός είναι 21 ιντσών.

Αυτά που βλέπουμε εμείς από τη μεριά μας, είναι πρώτα από όλα το bagger / dresser στιλ. Baggers χαρακτηρίζονται ορισμένες μεγάλες αμερικάνικες custom μοτοσικλέτες με βαλίτσες και χαμηλό πίσω μέρος, που προορίζονται για αμερικάνικου τύπου τουρισμό. Το MGX-21 προχωρά αυτό το στιλ ένα βήμα παραπέρα, φέρνοντας στο μυαλό ιδιαίτερες custom μοτοσικλέτες φτιαγμένες σε 1-2 αντίτυπα, από μικρούς βελτιωτικούς οίκους! Εντύπωση προκαλεί, πέρα από το design της μοτοσικλέτας, η υφή στο ρεζερβουάρ, στα πλαινά καλύμματα, και στις βαλίτσες, που θυμίζει carbon-fiber.

Η μοτοσικλέτα είναι κατάμαυρη, και εκπέμπει «κακία» και τσαμπουκά, ενώ πανέμορφες είναι οι κόκκινες λεπτομέρειες, στις κεφαλές του μοτέρ, στις δαγκάνες της Brembo (νέα κίνηση για φέτος, με την ιταλική εταιρεία να παράγει πλέον δαγκάνες σε πληθώρα χρωμάτων), δαγκάνες που πιάνουν σε δίσκους μαργαρίτες, και στο μπροστινό μέρος του φτερού. Όμορφη λεπτομέρεια και η θερμομονωτική ταινία με την οποία έχουν καλυφθεί οι σωλήνες των εξατμίσεων –μία ακόμη χαρακτηριστική custom λεπτομέρεια.  

'Αψογο είναι και το μισό φέρινγκ, που θυμίζει το BatWing φέρινγκ των Harley Davidson, αλλά είναι αρκετά μικρότερο -και μάλλον ομορφότερο, ενώ σε αυτό φωλιάζουν εκτός από τα όργανα, και 4 ηχεία! Λεπτομέρεια που εντυπωσιάζει είναι και ο κλειστός μπροστινός τροχός –αν έχετε ποδηλατικές ανησυχίες, θα έχετε δει κάποια ποδήλατα πίστας με αντίστοιχους τροχούς. Απίθανη είναι και η μυτερή ουρά, ενώ το MGX-21 προορίζεται για μοναχικές απολαύσεις, καθώς είναι μονόσελο.  
 
Και την ώρα που κάναμε zoom στην εικόνα… «ΤΣΑΚ!» Τι βλέπουμε;! Ένα μικρό μοχλό που κρύβεται ελαφρώς από το φέρινγκ. Και τι γράφει από πάνω; NOS, On / Off, αν έχετε το Θεό σας! Νιτρομπουκάλα κανείς (λες να κρύβεται στις βαλίτσες;)! Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για inside joke της Moto Guzzi, ή αν στα όνειρα του designer περιλαμβάνεται και το Υποξείδιο του Αζώτου (νίτρο), το δημοφιλές αέριο των αγώνων dragster. Εντυπωσιακότατο, όπως και να έχει! 

Πιστεύουμε πως το MGX-21 θα τα πήγαινε άριστα στην αμερικάνικη αγορά, και ελπίζουμε να το βγάλει στην παραγωγή η Moto Guzzi, και μάλιστα όσο γίνεται κοντύτερα σε εμφάνιση με το πρωτότυπο.

 

MOTO GUZZI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ