net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Aprilia-Biaggi: Δοκιμές στο Mugello

Ο Max Biaggi ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο δοκιμών στην πίστα του Mugello, συλλέγοντας πληροφορίες για την Aprilia και συμπλήρωσε 176 γύρους, στις 72 ώρες συνολικής οδήγησης, σημειώνοντας καλύτερο χρόνο στα 1.50.940.

 
Ωστόσο, για την Aprilia, ο χρόνος δεν ήταν θέμα ζωτικής σημασίας σε αυτή τη φάση, καθώς είναι περισσότερο επικεντρωμένη στην συλλογή βασικών στοιχείων για την συνεχή εξέλιξη της τωρινής μοτοσικλέτας –που χρησιμοποιείται ήδη στο πρωτάθλημα MotoGP- και στα πλαίσια προετοιμασίας του νέου πρωτότυπου της Aprilia που ελπίζει να αγωνισθεί στην μεγάλη κατηγορία το 2016.

Η σημαντικότητα των δοκιμών ήταν σαφής για τον Romano Albesiano, διευθυντή της Aprilia Racing, ο οποίος σχολίασε: «Ο ρυθμός του Max ήταν πολύ καλός και συγκεντρώσαμε πολύτιμα  δεδομένα. Έχουμε λίγες ακόμα πληροφορίες να προσθέσουμε σε όσα μαζεύτηκαν αυτή την εβδομάδα. Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τον Biaggi γιατί γνωρίζουμε πως μπορούσαμε να πάρουμε σημαντικές πληροφορίες από την εμπειρία του οπότε, από αυτή την άποψη, οι δοκιμές πήγαν όπως είχαν προγραμματιστεί.»

Ο Biaggi δήλωσε ευχαριστημένος με την αίσθηση της ART, λέγοντας «Η ισορροπία των τριών αυτών ημερών ήταν σίγουρα θετική. Από όλες τις πλευρές, την προσαρμογή πάνω στη μοτοσικλέτα, τα λάστιχα, τα φρένα, να μην αναφέρω την σωματική προσπάθεια με τόσους γύρους, κάτι που γίνεται σημαντικό ειδικά όταν έχεις να οδηγήσεις μοτοσικλέτα για πολύ καιρό.»

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ