net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Ducati παρουσίασε το ανανεωμένο Diavel στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το νέο Diavel έχει ανανεωθεί στον τομέα του κινητήρα και της εμφάνισης, μεταξύ άλλων.

Ο νέος κινητήρας δεν είναι άλλος από το νέας γενιάς Testastretta, με απόδοση 162 ίππων.

Νέο είναι και το πίσω ελαστικό, διάστασης 240/45-17, το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για το Diavel.

Το νέο Diavel θα είναι διαθέσιμο και στην έκδοση carbon (με το κόκκινο πλαίσιο).

Ανανεωμένο Ducati Diavel

H Ducati προχώρησε στην ανανέωση του Diavel για το 2015, με αποτέλεσμα το θηριώδες μοντέλο να έχει αποκτήσει νέο κινητήρα, εμφάνιση και πίσω ελαστικό.

 

Η Ducati προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση του Diavel, το οποίο θα διατίθεται σε τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς: μαύρο, με μαύρους τροχούς και πλαίσιο, λευκό, με μαύρους τροχούς και λευκό πλαίσιο και κόκκινο, με carbon κοστούμι και κόκκινο πλαίσιο. Το τελευταίο αποτελεί ξεχωριστή έκδοση, με το όνομα Carbon.

Η βασικότερη αλλαγή στο ανανεωμένο Diavel αφορά στον κινητήρα. Πρόκειται για τον τελευταίας γενιάς Testastretta, τον υγρόψυκτο L-Twin κινητήρα των 11 μοιρών, που πρόσφατα η Ducati τοποθέτησε και στα νέα Multistrada και Monster 1200. Aποδίδει 162 ίππους στις 9.250 σ.α.λ. (ίδια επίδοση με το προηγούμενο μοντέλο, η οποία έρχεται 2.500 σ.α.λ. νωρίτερα) και 13,3 kgm ροπής στις 8.000 σ.α.λ. (0,4 περισσότερα από το προηγούμενο Diavel). Η τοποθέτηση του νέου κινητήρα έφερε και αλλαγές στο σύστημα της εξάτμισης, το οποίο έχει πλέον διάταξη 2-1-2 και καταλήγει σε ένα εντυπωσιακό διπλό τελικό.

Από την άλλη, οι Ιταλοί έκριναν πως το πλαίσιο και οι αναρτήσεις δε χρειάζονται παρεμβάσεις. Προσφέρουν , άλλωστε, υψηλά επίπεδα σταθερότητρας, σε συνδυασμό με το πίσω φαρδύ ελαστικό. Πρόκειται για το Pirelli (Diablo Rosso ΙΙ), με μέγεθος 240/45-17, το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για το Diavel.

Από εκεί και πέρα, συναντάμε μικρές αλλαγές στην αισθητική της μοτοσικλέτας. Ο προβολέας και η μάσκα που τον περιβάλλει είναι νέα και προσφέρουν ακόμη περισσότερη αγριάδα σε ένα ήδη άγριο πακέτο. Νέοι είναι και οι καθρέφτες, αλλά και η σέλα, η οποία βελτιώθηκε στον τομέα της εργονομίας. Επιπλέον, όπως είναι φυσικό, το Diavel διαθέτει ABS, traction control της Ducati και επιλογές χαρτογράφησης κινητήρα, καθώς και LED προβολείς. Το βάρος του, τέλος, είναι μειωμένο κατά 5 κιλά, καθώς, πλήρες υγρών, δεν ξεπερνά τα 239.

Ιδιαίτερη σημασία, τέλος, έχει το γεγονός ότι το νέο Diavel παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, ανάμεσα σε αυτοκίνητα της ιδιοκτήτριας εταιρείας Audi.

Δείτε ΕΔΩ και κατεβάστε 38 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης / wallpapers από τα Ducati Diavel & Ducati Diavel Carbon του 2015.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4T, 2Κ, Y/Ψ, 8Β
Κυβισμός (κ.εκ.): 1.198
Διάμετρος x Διαδρομή (χλστ).: 106x67.9
Συμπίεση (:1): 12,5
Ισχύς (ίπποι/σ.αλ.): 162/8.250
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 13,3/8.000
Τροφοδοσία: Ηλ. Ψεκασμός 
Χωρητ. Ρεζερβουάρ (λίτρα): 17
Βάρος (kg, πλήρες): 239

Πλαίσιο-Αναρτήσεις-Φρένα
Τύπος: Ατσάλινο χωροδικτύωμα
Αναρτήσεις Ε: Τηλεσκοπικό πιρούνι 50mm, πλήρως ρυθμιζόμενο
Διαδρομή (χιλ.): 120
Αναρτήσεις Π: Μονό Αμορτισέρ με μοχλικό, πλήρως ρυθμιζόμενο
Διαδρομή: 120
Φρένα Ε (χλστ.): 2Δ /320 / ABS
Φρένα Π (χλστ.): Δ /265 / ABS

Τροχοί-Ελαστικά
Ελαστικό Ε : Pirelli Diablo Rosso II 120/70-17
Ελαστικό Π: Pirelli Diablo Rosso II 240/45-17
 
Διαστάσεις
Μήκος (χλστ.): 2.257
Μεταξόνιο (χλστ.): 1.590
Ύψος σέλας (χλστ.): 770

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ