net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τα ελαστικά είναι το μοναδικό σημείο επαφής της μοτοσικλέτας με το έδαφος, άρα η σημασία τους στην οδηγική συμπεριφορά είναι κεφαλαιώδης.

Δίχως τα κατάλληλα λάστιχα ούτε ο Rossi δε μπορεί να στρίψει.

Σε κάθε μοτοσικλέτα ταιριάζουν καλύτερα κάποιοι τύποι ελαστικών.

Αφιέρωμα: Επιλέγοντας ελαστικό

Είναι μαύρα, ματ και μοιάζουν όλα ίδια από μακριά, αποτελούν ωστόσο το μοναδικό σημείο επαφής της μοτοσικλέτας με τον δρόμο. Διαβάστε τι χρειάζεται να ξέρετε πριν αλλάξετε ελαστικά, ώστε να επιλέξετε σωστά.

 

Οι αριθμοί και οι ενδείξεις στο πλάι των ελαστικών μας μπορεί να δείχνουν μυστηριώδεις, αλλά είναι εξαιρετικά απλές και ξεκάθαρες ενδείξεις άπαξ και μάθουμε να τα διαβάζουμε. Ας πάρουμε ένα τυπικό παράδειγμα: 120/70 ZR17. Οι πρώτοι δύο αριθμοί είναι το πλάτος του ελαστικού σε mm και ο δεύτερος το ύψος, που ορίζεται ως ποσοστό του πλάτους. Το γράμμα που ακολουθεί είναι ο δείκτης ταχύτητας, στην περίπτωσή μας Ζ = άνω των 250 km, η μοναδική διάταξη χωρίς άνω όριο, και μετά ο τύπος του ελαστικού. Το R σημαίνει ότι το ελαστικό είναι τεχνολογίας Radial. Ακολουθείται από τη διάσταση της ζάντας της μοτοσυκλέτας, στην περίπτωσή μας 17 ιντσών.

Τα αρχικά DOT σημαίνουν ότι το ελαστικό είναι εγκεκριμένο για χρήση δρόμου, ενώ τα τέσσερα τελευταία ψηφία των αριθμών που ακολουθούν μας δίνουν την ημερομηνία κατασκευής. Τα δύο πρώτα την εβδομάδα και τα τελευταία δύο το έτος. Έτσι, το DOT-2611 μας λέει ότι το ελαστικό κατασκευάστηκε την 26 εβδομάδα του 2011.

ΕΛΑΣΤΙΚΑ

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ