net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Επίσημα τα e-KTM Freeride

Ύστερα από τη «διαρροή» πληροφοριών και φωτογραφιών σχετικά με τα νέα ηλεκτροκίνητα KTM, οι Αυστριακοί αποφάσισαν να παρουσιάσουνε επισήμως υλικό και πληροφορίες για το off-road μοντέλο, Dirt. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και το σχετικό promo-video.

 
Για τα e-KTM είχαμε γράψει πολύ πρόσφατα εδώ. Το νέο είναι ότι προς το παρών μόνο η έκδοση dirt (off road) έχει πάρει το «πράσινο φως» για παραγωγή, ενώ για την έκδοση street (SM), δεν υπάρχει πληροφόρηση για το πότε και εάν θα μπει στη παραγωγή. Οι νέες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, το video και οι πληροφορίες ολοκληρώνουν την εικόνα, ωστόσο επειδή ορισμένα ερωτήματα είναι σίγουρο ότι θα σας γεννηθούν, παραθέτουμε τις απαντήσεις που έχει δώσει η KTM σε ένα σχετικό FAQ* που έχει δημιουργήσει για τη χωμάτινη έκδοση dirt.

-Πότε θα διατεθούν στην αγορά οι ηλεκτροκίνητες μοτοσικλέτες της KTM;

Το καλοκαίρι του 2010 θα είναι έτοιμα τα πρώτα μοντέλα προ-παραγωγής, τα οποία και θα υποβληθούν σε εκτεταμένες δοκιμές. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα πρώτα Freeride σε έκδοση off-road, θα είναι διαθέσιμα στην αγορά της Ευρώπης στα τέλη της άνοιξης του 2011.

-Πόσο περίπου θα κοστίζουν τα ηλεκτροκίνητα KTM;

Αν και η τιμή δεν έχει ακόμη καθοριστεί ακριβώς, ο στόχος είναι να παραμείνει κάτω από τα 10.000 ευρώ, στα ίδια περίπου πλαίσια με μια «συμβατική» καθαρόαιμη enduro.

-Θα υπάρξουν άλλες ηλεκτροκίνητες εκδόσεις εκτός από την off-road;

Το concept «ηλεκτροκίνηση» μπορεί να έχει πολλά πεδία εφαρμογής και σε άλλες κατηγορίες μοτοσικλετών, ωστόσο στην αρχή θα περιλαμβάνει μόνο off-road μοντέλα μοτοσικλετών. Σαν ΚΤΜ, θα θέλαμε να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες στις εκτός δρόμου μοτοσικλέτες και μετά να προχωρήσουμε και σε άλλες κατηγορίες.

-Θα μπορεί το KTM Freeride να πάρει έγκριση για κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους;

Στην Ευρώπη η μοτοσικλέτα θα έχει τη δυνατότητα να πάρει ομολογκασιόν, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορεί να κινείται νόμιμα στους δημόσιους δρόμους.

-Πόση θα είναι η αυτονομία του μοντέλου;

Αυτό εξαρτάται από το είδος τους αναβάτη, με την έννοια ότι άλλη θα είναι η αυτονομία στα χέρια ενός επαγγελματία οδηγού MX και άλλη όταν τη μοτοσικλέτα την οδηγεί ένας ιδιώτης για enduro. Σε γενικές γραμμές, με γενική εκτός δρόμου χρήση, η αυτονομία είναι κατά προσέγγιση μία ώρα.

-Πόσος χρόνος απαιτείται για την επαναφόρτιση;

Η μπαταρία φορτίζει στο 100% της αποθηκευτικής της ικανότητας σε 90 λεπτά. Η φόρτιση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με τη μπαταρία πάνω στη μοτοσικλέτα, είτε αφαιρώντας τη μπαταρία και φορτίζοντας την ξεχωριστά.

-Ποιος είναι ο κύκλος ζωής της μπαταρίας;

Στη παρούσα φάση η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί περίπου 500 φορές. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι η εξέλιξη στον τομέα των μπαταριών είναι ραγδαία και αναμένονται σημαντικές βελτιώσεις σε αυτό το τομέα.

-Το concept «Freeride» σηματοδοτεί το τέλος των συμβατικών off-road μοτοσικλετών;

Κατηγορηματικά όχι. Η ΚΤΜ, θα συνεχίσει να εξελίσσει και να παράγει off-road μοτοσικλέτες με τετράχρονους και δίχρονους κινητήρες. Η ηλεκτροκίνηση, αποτελεί ένα νέο, τελείως διαφορετικό πεδίο, με εντελώς διαφορετικές εφαρμογές και εντελώς διαφορετικό target group.

*FAQ εκ του «Frequently Asked Questions», δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση, «ότι θα θέλετε να ξέρετε για τα νέα e-KTM…»

 

KTM - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ