net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Από εδώ ξεκίνησε μια ιστορία που συνεχίζει ως σήμερα για τη Suzuki.

30 χρόνια GSX-R: Η ιστορία (μέρος 1ο)

Στα πλαίσια του εορτασμού για τα 30 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου GSX-R750, η Suzuki έφτιαξε ένα υπέροχο ιστορικό βίντεο με μια αναδρομή σε αυτήν την ιστορία. Αυτό είναι το πρώτο μέρος.

 
Δε χρειάζεται να πει κανείς πολλά για αυτή τη μοτοσικλέτα, η ιστορία της είναι λίγο-πολύ γνωστή, όσο και η εμπορική της πορεία στις τρεις δεκαετίες της ζωής της. Ας δούμε μόνο τα βασικά.

Το 1985 η Suzuki έβαλε στην παραγωγή μια μοτοσικλέτα που ήταν ό,τι πιο κοντινό μπορούσε τότε να αγοράσει κανείς σε ένα αγωνιστικό με φώτα. Ουσιαστικά μια εξημερωμένη έκδοση του αγωνιστικού GS1000R, το 750 απέδιδε 100 ίππους για ένα βάρος περίπου 180 κιλών, νούμερα εντυπωσιακότατα για την εποχή τους. Με το αγωνιστικό κιτ που διέθετε η Suzuki τότε, το GSX-R750 έφτανε στους 130 ίππους απόδοσης.

Ωστόσο η πραγματική πρωτοτυπία του δεν ήταν ο κινητήρας, μα το πλαίσιο από σωλήνες αλουμινίου και η ακραία -για την εποχή του- γεωμετρία και θέση οδήγησης.

Το 750 του 1985 συνοδεύτηκε την αμέσως επόμενη χρονιά από το θρυλικό 1100 και φυσικά η ιστορία της οικογένειας των GSX-R συνεχίζει ένδοξα ως τις μέρες μας, καθώς είμαστε σε αναμονή της νέας superrbike GSX-R1000 που σύντομα θα παρουσιάσει η Suzuki.

Στο πρώτο αυτό βίντεο η Suzuki κάνει μια ιστορική αναδρομή στα GSX-R από το 1985 ως το 2000. Το επόμενο βίντεο προφανώς θα ξεκινήσει από το 2001, τη χρονιά-ορόσημο όπου το πρώτο GSX-R1000 έκανε την εμφάνισή του και άλλαξε τα δεδομένα των Superbikes - όπως είχαν κάνει προηγουμένως το πρώτο Fireblade και το πρώτο R1, μοτοσικλέτες εξίσου σημαδιακές στην εξέλιξη του είδους. Μόλις η Suzuki κυκλοφορήσει και το δεύτερο βίντεο, φυσικά θα το δείτε και εδώ.

 

SUZUKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ