net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Honda Crosstourer

Τα πλούσια αποθέματα ροπής λίγο πάνω από το ρελαντί σας θυμίζουν ότι βρίσκονται εκεί με το παραμικρό άνοιγμα του γκαζιού.

Η σοβαρή αισθητική του πίνακα οργάνων τον κάνει να μοιάζει λιτός. Ωστόσο δεν παρατηρείται καμία ουσιαστική έλλειψη σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Kawasaki Versys 1000

Ο σύγχρονος πίνακας οργάνων είναι πλήρης ενδείξεων με το αναλογικό στροφόμετρο να κυριαρχεί στη σχεδίασή του.

Η μεγάλη σέλα προσφέρει πολύ υψηλά επίπεδα άνεσης χάρη στη σωστή σχεδίασή της, το ποιοτικό αφρώδες και την εξίσου ποιοτική αντιολισθητική επένδυση.

Δύο επιλογές στην adventure κατηγορία

Τα Honda Crosstourer και Kawasaki Versys 1000 είναι δύο από τις πλέον ολοκληρωμένες προτάσεις της νεοσυσταθείσας κατηγορίας adventure με το καθένα να έχει το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα.

 
Honda Crosstourer 

O εκπρόσωπος της Honda διαθέτει όλα τα στοιχεία που συμβάλλουν στα άνετα ταξίδια. Η σέλα έχει μεγάλες διαστάσεις και εξαιρετικό αφρώδες και δεν θα δημιουργήσει παράπονα ακόμη και μετά από πολλές ώρες οδήγησης. Παράλληλα, η θέση οδήγησης τοποθετεί τον κορμό σε όρθια και ξεκούραστη θέση με χέρια και πόδια να «πέφτουν» φυσικά σε τιμόνι και μαρσπιέ αντίστοιχα. Η μικρή στάνταρ ζελατίνα προσφέρει ικανοποιητική προστασία σε μέχρι τα 140 χλμ.. Αν θέλετε όμως να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις ταξιδιωτικές ικανότητες του Crosstourer η ψηλότερη ζελατίνα από τα έξτρα αξεσουάρ αποτελεί ιδανική επιλογή. Με αυτή στον εξοπλισμό της η ιαπωνική adventure μετατρέπεται σε πραγματικό δρομέα μεγάλων αποστάσεων με την προστασία να βρίσκεται σε υποδειγματικά επίπεδα για τον αναβάτη άσχετα από τα χιλιόμετρα που έχετε στο κοντέρ. 

Στις υψηλές ταχύτητες αναδεικνύεται και εξαιρετική ευθυβολία και σταθερότητα του Crosstourer αλλά και η λειτουργία των ρυθμιζόμενων αναρτήσεων που απορροφούν αποτελεσματικά τις ανωμαλίες και κρατούν τη μοτοσικλέτα στην επιλεγμένη τροχιά με απόλυτη φυσικότητα. Άλλο στοιχείο που εντυπωσιάζει στο μοντέλο της Honda είναι φυσικά η απόδοση του V4 των 1.200 κ.εκ. Με λίγες στροφές πάνω από το ρελαντί, όποια ταχύτητα και αν έχετε επιλέξει, δεν θα δυσανασχετήσει στο ελάχιστο να επιταχύνει τη μοτοσικλέτα. Πάνω δε από τις 4.000 στροφές απλά εκσφενδονίζει μπροστά Crosstourer μέχρι και την τελική του ταχύτητα. 

Η πόλη περιλαμβάνεται στο μενού χάρη στο πολύ καλό ζύγισμά του μοντέλου της Honda. Ωστόσο, η σχετικά μεγάλη απόσταση της σέλας από το έδαφος σε συνδυασμό με το βάρος που πλησιάζει τα 280 κιλά, πλήρες κιλών, απαιτεί αυξημένη προσοχή στους ελιγμούς ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Τέλος, το ιαπωνικό 4κύλινδρο θα τα καταφέρει πολύ καλά και σε δρόμο με στροφές. Τα σινεμπλόκ του τιμονιού μπορεί να μειώνουν την αίσθηση που λαμβάνει ο αναβάτης από τον εμπρός τροχό για χάρη της άνεσης, αλλά όχι και την ταχύτητα με την οποία θα κινηθείτε.  Το Crosstourer διατίθεται και με το εξαιρετικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που καταργεί τη μανέτα και προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη άνεση στα ταξίδια. 

Kawasaki Versys 1000

Το πρώτο εν σειρά 4κύλινδρο της κατηγορίας έχει το δικό του τρόπο για να αντεπεξέλθει με επιτυχία σε ένα ευρύ πεδίο χρήσης. Αν και 1000άρι το Versys δεν θα δυσκολευτεί να παίξει και το ρόλο του καθημερινού «εργαλείου» χάρη στην πολύ καλή θέση οδήγησης που πλησιάζει πολύ κοντά στη χρυσή τομή μεταξύ άνεσης και ελέγχου. Το μοντέλο της Kawasaki φέρει επίσης ρυθμιζόμενο Traction control αλλά και χαρτογραφήσεις για την απόδοση του κινητήρα που το βοηθούν να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες με το πολύ καλό σε λειτουργία ABS να αποτελεί επίσης στοιχείο του βασικού εξοπλισμού του. 

Στην εθνική, το πλάτος του φέρινγκ σε συνδυασμό με την ρυθμιζόμενη σε ύψος ζελατίνα θα προστατέψουν ικανοποιητικά τον αναβάτη από τον αέρα και θα τον αφήσουν να εκμεταλλευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα τις δυνατότητες του μοτέρ χωρίς να εμφανίζονται σημάδια κόπωσης. Μιλώντας για μοτέρ να πούμε ότι το 4κύλινδρο σύνολο που προέρχεται από το Ζ1000, αν και έχει χάσει μέρος της ισχύος για να κερδίσει μια πιο ομαλή καμπύλη απόδοσης συνεχίζει να εντυπωσιάζει τόσο με τα αποθέματα ροπής όσο και με τον τρόπο που στέλνει τις ψηφιακές ενδείξεις του ταχύμετρου πάνω από τα 210 χλμ./ώρα.

Σε δρόμο με στροφές η μοτοσικλέτα της Kawasaki θα κινηθεί με ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό. Το πιρούνι αν και απορροφά σωστά τις ανωμαλίες παρουσιάζεται κάπως απόμακρο ως προς την πληροφόρησή του. Ωστόσο, αν το εμπιστευτείτε και εκμεταλλευτείτε την πολύ καλή θέση οδήγησης και το στιβαρό πλαίσιο θα δείτε ότι μπορεί να τα καταφέρει εξαιρετικά και υπό πίεση. Στην πόλη το Versys παρουσιάζεται εξίσου ικανό και ένα από τα πιο ευχάριστα 1.000άρια της αγοράς. Ο κινητήρας περιορίζει τις αλλαγές σχέσεων στο ελάχιστο, η όρθια θέση οδήγησης και το πλούσιο αφρώδες της σέλας προσφέρουν τα απαραίτητα επίπεδα άνεσης και το φαρδύ τιμόνι κάνει εύκολους τους ελιγμούς ανάμεσα στα αυτοκίνητα, εκτός και αν τα τελευταία βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους.


 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ