net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Custom προτάσεις κάτω από τα 10.000 ευρώ

O ανοιχτός δρόμος, η αίσθηση του αέρα στο πρόσωπο, οι ράθυμες πιστονιές που μετρούν τον χρόνο. Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία εμπεριέχονται στη «custom» φιλοσοφία του μοτοσικλετισμού. Πολύς κόσμος πιστεύει ότι για να τα βιώσεις απαιτούνται πολλά χρήματα, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς!

 
…και αυτό γιατί υπάρχουν στην αγορά custom μοτοσικλέτες που προσφέρουν αίσθηση πολύ κοντά στα πανάκριβα μοντέλα μεγάλου κυβισμού. Μάλιστα οι μαζεμένες διαστάσεις τους και το μικρό τους βάρος (για τα δεδομένα της κατηγορίας φυσικά) είναι σαφώς προτιμότερα στο οδικό δίκτυο της χώρας μας.

Αν αρέσκεστε σε ένα πιο χαλαρό τρόπο οδήγησης οι πέντε προτάσεις που ακολουθούν στοιχίζουν κάτω από 10.000 ευρώ και αποτελούν ένα προσιτό εισιτήριο για ένα διαφορετικό, γεμάτο αισθήσεις, δίτροχο κόσμο.

Honda VT750C Shadow – Τιμή 9.700 ευρώ

Η «σκιά» της Honda…ακολουθεί επί σειρά ετών την κατηγορία των custom μοτοσικλετών σε πληθώρα εκδόσεων. Διαθέσιμη στη χώρα μας είναι η μοτοσικλέτα των 750 κ.εκ., η οποία υιοθετεί μία από τις δύο κυρίαρχες τάσεις των custom, αυτή που θέλει μικρών διατάσεων τροχό μπροστά και λογικό μήκος πιρουνιού. Φυσικά μεταξόνιο και γεωμετρία έχουν τιμές που κρίνονται κατάλληλες για cruising, ενώ δεν λείπουν οι στιλιστικές λεπτομέρειες και τα χρωμιωμένα μέρη. Οι 44,2 ίπποι του δικύλινδρου σε διάταξη V, υγρόψυκτου κινητήρα, μπορεί να μην εντυπωσιάζουν τους συνηθισμένους από άλλες κατηγορίες αναβάτες, όμως η μέγιστη ροπή των 6,5 kg-m στις μόλις 3.500 σ.α.λ. είναι το μυστικό για γεμάτη και χορταστική απόδοση. Για το VT750C Shadow υπάρχει διαθέσιμη πληθώρα original Honda αξεσουάρ προκειμένου οι ιδιοκτήτες του να φτιάξουν μια απόλυτα προσωπική μοτοσικλέτα.

Kawasaki VN 900 Classic Fi – Τιμή 8.690 ευρώ

Το VN 900 Classic της Kawasaki, όπως αναφέρεται και στην ονομασία του, ακολουθεί έναν πιο κλασσικό σχεδιασμό με γραμμές και στοιχεία που θυμίζουν τις custom μοτοσικλέτες μέχρι των δεκαετιών 40 & 50. Ξέχωρα από την εμφάνιση, πρόκειται για ένα απόλυτα σύγχρονο μοντέλο στο οποίο χρησιμοποιείται ηλ. ψεκασμός για τη τροφοδοσία του V2, υγρόψυκτου κινητήρα των 903 κ.εκ. Η απόδοση του κινείται ξεκάθαρα σε custom πλαίσια, με τη ροπή (8,4 kg-m στις 3.500 σ.α.λ.) να είναι αυτή που κλέβει τις εντυπώσεις έναντι της ισχύος (54 ίπποι στις 6.000 σ.α.λ.) Στο πίσω μέρος, η ουρά μιμείται την hardtail διάταξη χάριν της εμφάνισης, ωστόσο υπάρχει μόνο αμορτισέρ που φροντίζει για την άνεση του αναβάτη. Το «πακέτο» συμπληρώνεται με τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 41 χλστ. και μονούς δίκους μπροστά και πίσω, διαμέτρου 300 και 270 χλστ. αντιστοίχως.

Kymco GV650 Aquila - Τιμή: 6.950 ευρώ

Συνολικά, το Aquila είναι μια μοτοσικλέτα που καταφέρνει να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό, καθώς, πέραν της εμφάνισής του, συγκεντρώνει χαρακτηριστικά κι από άλλες κατηγορίες. Οι muscle και sport υποσχέσεις που δίνει η εμφάνιση της μοτοσικλέτας επιβεβαιώνονται και στο δρόμο με το Aquila να εμφανίζεται αρκούντως γρήγορο και…στριφτέρο για τα δεδομένα της κατηγορίας. «Υπάιτιοι» για αυτό το γεγονός είναι ο κινητήρας με την απόδοση των 70 ίππων, το στιβαρό πλαίσιο και το πιρούνι, που θα μπορούσε άνετα να ανήκει σε sport μοτοσικλέτα. Το «τίμημα» στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι δυνατότητες στο cruising, αφού παρ όλη την ελαστικότητα του μηχανικού συνόλου, το Aquila προτιμά να οδηγείται με πιο δυναμικό τρόπο και δεν αρέσκεται τόσο σε νωχελικές βόλτες λίγο πάνω από το ρελαντί. Πρόκειται για ένα μοντέλο που ασπάζεται κατ αναλογία περισσότερο τη power cruiser φιλοσοφία, παρά τις κλασσικές αξίες της κατηγορίας.

Moto Guzzi Nevada – Τιμή 7.915 ευρώ

H διαφορετική πρόταση στη κατηγορία, με V2 αερόψυκτο κινητήρα τοποθετημένο αλά Guzzi, κατά τον εγκάρσιο άξονα της μοτοσικλέτας. Μπορεί το Nevada να μην εντυπωσιάζει με την εμφάνιση του, σε κερδίζει όμως με την ευκολία στην οδήγηση, την οδική του συμπεριφορά και τον ήχο του. Η απόδοση του κινητήρας των 744 κ.εκ. ταιριάζει «γάντι» στην συγκεκριμένη περίπτωση, με τη ροπή απλωμένη σε όλο το χαμηλό φάσμα των στροφών και με αίσθηση που χαρακτηρίζεται «χορταστική». Εντύπωση προκαλεί η ευκολία με την οποία ελίσσεται η μοτοσικλέτα καθώς και η ελαφριά της αίσθηση, στοιχεία που βοηθάνε αρκετά στη πυκνή κυκλοφορία των πόλεων. Ως Ιταλική μοτοσικλέτα, το Nevada τα πάει πολύ καλά και στο τομέα της οδικής συμπεριφοράς και είναι ικανή να κινηθεί με σβέλτους ρυθμούς διασκεδάζοντας τον ιδιοκτήτη της.

Yamaha XVS950A Midnight Star – Τιμή: 9.860 ευρώ

Μπορεί η μοτοσικλέτα της Yamaha να ανήκει στη μεσαία κατηγορία των custom βάση κυβισμού, κάνει όμως ότι…περνάει από το χέρι της για να δείχνει μεγάλη! Και ακριβώς αυτή είναι η αίσθηση που αποκομίζει τόσο ο αναβάτης της, όσο και ο περίγυρος, το ότι έχουν να κάνουν δηλαδή με ένα μοντέλο διπλάσιας τιμής και κυβισμού. Αυτό οφείλεται πρωτίστως στη πολύ προσεγμένη εμφάνιση που βρίθει λεπτομερειών, καθώς και στις διαστάσεις της Midnight Star που κάθε άλλο παρά «μαζεμένες» είναι. Ο αερόψυκτος V2 των 942 κ.εκ., τροφοδοτείτε με ψεκασμό και αποδίδει 54 ίππους και 7,84 kg-m ροπής στις 6.000 και 3.000 σ.α.λ. αντιστοίχως. Η απόδοση κρίνεται μια χαρά για μοτοσικλέτα του είδους, όμως η Yamaha φαίνεται πως έδωσε πολύ σημασία και στην αίσθηση του μοτέρ, με τους παραγόμενους από το μοτέρ κραδασμούς να μην απουσιάζουν, ενισχύοντας το custom feeling.

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ