net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το ηλεκτρικό scooter της BMW που θα πωλείται από το 2014 αναμένεται να βοηθήσει την εταιρία να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις της.

BMW Motorrad: Ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων

Το 2013 ήταν η τρίτη σερί χρονιά ρεκόρ στις πωλήσεις δικύκλων για την BMW. Κατάφερε μάλιστα να ξεπεράσει τις πωλήσεις του προηγούμενου έτους από το Νοέμβριο!

 
Από το καλό στο καλύτερο φαίνεται να πηγαίνουν τα πράγματα για τη BMW η οποία κατάφερε να σημειώσει νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2013, φτάνοντας ψηλότερα από ποτέ στην 90χρονη ιστορία της. Το ρεκόρ ήρθε μάλιστα επίσημα ένα μήνα πριν το κλείσιμο του έτους και το μόνο που είχε μείνει να δούμε ήταν που θα σταματούσε το…κοντέρ! Τελικά οι πωλήσεις των Γερμανών ανήλθαν στα 115.215 δίκυκλα στο 12μηνο του προηγούμενου έτους, ήτοι 8,3% περισσότερα από τις 106.358 μονάδες του 2012. Συγκεκριμένα για τον μήνα Δεκέμβριο, οι πωλήσεις της BMW ανήλθαν στις 6.343 παρουσιάζοντας αύξηση 4,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Το best seller της γερμανικής εταιρίας ήταν φυσικά το R 1200 GS με σχεδόν 30.000 πωλήσεις από τις οποίες οι 25.000 αφορούν τη νέα γενιά του γερμανικού mega on-off. Στη δεύτερη θέση το F 800 GS με 10.166 πωλήσεις και στην 3η το F 700 GS με 7.155 πωλήσεις.

Την ικανοποίησή του για αυτές τις εξελίξεις εξέφρασε ο πρόεδρος της γερμανικής εταιρίας, Stephan Schaller: «Στα 90 χρόνια της ιστορίας μας δεν προμηθεύσαμε ποτέ τόσα πολλά δίκυκλα (σε ένα έτος). Με τη σημαντική αύξηση του 8,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος πετύχαμε ιστορικό ρεκόρ και προμηθεύσαμε περισσότερα από 115.000 δίκυκλα στους πελάτες μας παγκοσμίως. Θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω όλους τους πελάτες μας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε εμάς. Λόγω της μεγάλης αποδοχής των μοτοσικλετών και των maxi scooter μας ήμασταν σε θέση να αναπτυχθούμε σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε. Αυτό επιδεικνύει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Σε μερικές περιοχές, όπως στις Η.Π.Α. και τη Ρωσία οι πωλήσεις μας αυξήθηκαν με διψήφια νούμερα. Η Γερμανία παραμένει η μεγαλύτερη αγορά μας. Ωστόσο είδαμε θετική ανάπτυξη στην Λατινική Αμερική αλλά και στην Ασία. Επίσης, παρά τις δυσκολίες που επικρατούν στην Ευρώπη για άλλη μια φορά ενισχύσαμε την ηγετική μας θέση στα δίκυκλα άνω των 500 κ.εκ. στη Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία. Στις αγορές τις Ιταλίας και της Ισπανίας ήμασταν σε θέση να σημειώσουμε αύξηση στις πωλήσεις μας μετά από χρόνια παρά το γεγονός ότι η αγορά σε αυτές τις χώρες σημειώνει σημαντική πτώση.»

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ