net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

O Shigeru Murayama θα είναι ο νέος «καπετάνιος» της Kawasaki Heavy Industries. Στη φωτογραφία ένα από τα μελλοντικά project της ιαπωνικής εταιρίας.

Kawasaki Heavy Industries: Έπεσαν κεφάλια!

Την πόρτα της εξόδου είδαν τρία κορυφαία διευθυντικά στελέχη του ιαπωνικού ομίλου μετά τις αποτυχημένες μυστικές διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευση του ομίλου με τη Mitsui Engineering.

 
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Satoshi Hasegawa, Mitsutoshi Takao και Masahiko Hirohata οι οποίοι μέχρι και πριν από λίγες ημέρες κατείχαν τις θέσεις του προέδρου, ανώτερου εκτελεστικού αντιπροέδρου και ανώτερου αντιπροέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της Kawasaki Heavy Industries, γνωστή φυσικά σε εμάς αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου για τις μοτοσικλέτες και τα ATV που παράγει ένα από τα τμήματα-εταιρίες της. 

Τα τρία πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Kawasaki υποβαθμίστηκαν προς το παρόν στο ρόλο του διευθυντή και αναμένεται να υποβάλλουν την παραίτησή τους στη συνέλευση του ομίλου στις 26 Ιουνίου.

Ο λόγος για αυτή την περίεργη απόφαση, για τα ιαπωνικά δεδομένα (συνήθως όταν ένα στέλεχος αφήνει μια ιαπωνική εταιρία το θέμα δεν παίρνει δημοσιότητα και οι λόγοι δεν γίνονται γνωστοί), ήταν οι χειρισμοί των Hasegawa, Takao και Hirohata στη συγχώνευση του τμήματος κατασκευής πλοίων της Kawasaki Heavy Industries (KHI) με την Mitsui Engineering & Shipbuilding Co (MES) η οποία, μεταξύ άλλων, εξειδικεύεται στην κατασκευή κινητήρων για πλοία.

Αν τελικά πραγματοποιούνταν η συμφωνία η KHI θα γινόταν αυτόματα ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος κατασκευής βαρέων μηχανημάτων της Ιαπωνίας πίσω μόνο από την Mitsubishi Heavy Industries.

Οι φήμες για τη συγχώνευση που ξεκίνησαν στα τέλη Απριλίου διαψεύστηκαν αμέσως από εκπροσώπους και των δύο εταιριών με την Kawasaki να το παραδέχεται επίσημα στις 13 Ιουνίου με ανακοίνωσή της που έκανε λόγο για απόσυρση από την συμφωνία και τις αλλαγές στο διοικητικό καθεστώς του ομίλου. Η καθαίρεση των τριών στελεχών πραγματοποιήθηκε γιατί οι απόψεις του υπόλοιπου διοικητικού συμβουλίου δεν λαμβάνονταν υπόψη.

Τον Hasegawa αντικατέστησε ο Shigeru Murayama, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής στο τμήμα αεροδιαστημικής του ομίλου. Επίσης οι δύο νέοι ανώτεροι εκτελεστικοί αντιπρόεδροι είναι οι Kyohei Matsuoka (από το τμήμα τρένων) και Hiroshi Takata (ο πρόεδρος της Kawasaki Motorcycles!) ενώ ο Υoshinori Kanehana (πρώην ανώτερος αντιπρόεδρος του τμήματος μάρκετινγκ του ομίλου) είναι ο νέος ανώτερος αντιπρόεδρος και παράλληλα πρόεδρος του τμήματος τρένων.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ