net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στα 2.790 ευρώ θα ανέρχεται η τιμή του ανανεωμένου PCX με το νέο κινητήρα των 153 κ.εκ.

Το μοντέλο των 125 θα είναι διαθέσιμο στην τιμή των 2.590 ευρώ.

Ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση και μειωμένες εκπομπές ρύπων υπόσχεται ο νέος κινητήρας στα 125 κ.εκ. σε σχέση με το απορχόμενο μοτέρ.

Όλες οι βασικές πληροφορίες που χρειάζεται ο αναβάτης είναι συγκεντρωμένες σε ένα λιτό και σύγχρονο πίνακα οργάνων.

Ήρθαν τα νέα PCX 125 & 150!

Διαθέσιμα από την ελληνική αντιπροσωπεία της Honda θα είναι από την επόμενη εβδομάδα τα ανανεωμένα PCX 125 και 150 με τους νέους ισχυρότερους και οικονομικότερους κινητήρες τεχνολογίας eSP.

 

Ειδικότερα τα PCX 125 και 150 θα είναι διαθέσιμα από το Δίκτυο των Επισήμων Εμπόρων της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. - Επίσημος Εισαγωγέας Διανομέας Honda Moto στην Ελλάδα στην τιμή των 2.590 ευρώ και 2.790 ευρώ αντίστοιχα.

Τα μοτέρ κάνουν τη διαφορά
Οι δύο νέοι κινητήρες eSP (enhanced Smart Power-ενισχυμένη έξυπνη δύναμη) είναι αυτοί που βρίσκονται στο επίκεντρο για τα δύο ανανεωμένα PCX. Οι μειωμένες τριβές και τα ελαφρύτερα κινούμενα μηχανικά μέρη ήταν οι κύριοι τομείς πάνω στους οποίους εστίασε η Honda την προσοχή της. Αποτέλεσμα, ο κινητήρας των 125 κ.εκ. να είναι ισχυρότερος, οικονομικότερος ακόμη πιο αξιόπιστος αλλά και πιο ήσυχος σε σχέση με το υπάρχον μοτέρ. Η τροφοδοσία εξακολουθεί να πραγματοποιείται από το γνωστό σύστημα ψεκασμού PGM-Fi της Honda, με σώμα διαμέτρου 28 χλστ., ενώ τόσο η μίζα ACG, που παίζει και το ρόλο του δυναμό, όσο φυσικά και το Idle Stop, υπάρχουν φυσικά και εδώ. Βελτιώσεις σε σχέση με τον απερχόμενο κινητήρα του PCX έχουν πραγματοποιηθεί και στο CVT κιβώτιο με νέας σχεδίασης ιμάντα αλλά και νέα πιο ήσυχη φτερωτή που ψύχει καλύτερα τη μετάδοση και μειώνει παράλληλα την ανεπιθύμητη περιδίνηση του αέρα που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ισχύος. Βελτιώσεις, τέλος, εντοπίζονται και στη λίπανση των ελικοειδών γραναζιών τα οποία στέλνουν τη δύναμη στον πίσω τροχό. Μεταξύ του παλιού και του νέου μοτέρ η διαφορά στην ιπποδύναμη είναι υπαρκτή αλλά μικρή (περίπου 0,6 ίπποι), όπως και η διαφορά στην τιμή της ροπής 1,223 kgm από 1,178). Η ισχύς του ανέρχεται στους 11,7 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. Μικρή βελτίωση ανακοινώνει η Honda και στην κατανάλωση καυσίμου με το νέο να χρειάζεται μόλις 2,11 λίτρα ανά 100 χλμ., έναντι των…μόλις 2,17 λίτρων ανά 100 χλμ. του υπάρχοντος. 

Μεγαλύτερος και ισχυρότερος
Η παρουσίαση ενός κινητήρα μεγαλύτερης χωρητικότητας, λόγω της εμπορικής επιτυχίας του PCX, ήταν αναμενόμενη. Το νέο μοτέρ βασίζεται συνολικά στο μικρότερο με τη διαφορά να εντοπίζεται στη μεγαλύτερη διάμετρο του πιστονιού. Η απόδοσή του ανέρχεται στους 13,6 ίππους και τα 1,43 Kgm ροπής στις 8.500 και 5.250 σ.α.λ. αντίστοιχα. Τέλος η κατανάλωση κυμαίνεται, σύμφωνα με τη Honda, στα 2,24 λίτρα ανά 100 χλμ.


 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ