net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το σχέδιο που διέρρευσε και δείχνει το νέο μηχανισμό κάτω από το κάθισμα, που εξελίσσει η BMW.

Η BMW ετοιμάζει νέο… κάθισμα!

Σχέδια που δείχνουν τη νέα πατέντα της BMW κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα νέο μηχανισμό απορρόφησης κραδασμών που θα κάνει τις βόλτες σας πιο άνετες. Ο μηχανισμός χρησιμοποιεί ένα κεντρικό αμορτισέρ, ενώ η λειτουργία του ελέγχεται με τη χρήση ηλεκτρονικών.

 
Μπορεί να μην φαντάζει και τόσο νέο, αφού στο παρελθόν έχουμε δει συστήματα που τοποθετούνται κάτω από το κάθισμα ως επιπλέον τρόπος απορρόφησης κραδασμών, πέρα από την πίσω ανάρτηση μιας μοτοσικλέτας. Πληθώρα εργοστασίων τις χρησιμοποιούσε, από την Harley Davidson έως την BMW, ενώ η τελευταία μάλιστα έχει σχεδιάσει έναν νέο μηχανισμό του είδους.

Mόνο που εδώ έχουμε πλέον και την εκτεταμένη χρήση ηλεκτρονικών! Όπως λοιπόν η τεχνολογία προχώρησε σε όλους τους τομείς τα τελευταία χρόνια, έτσι και στην περίπτωση του καθίσματος αυτού, εκτός από το μεγάλο και κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ, υπάρχουν αισθητήρες που επικοινωνούν με τον εμπρός τροχό της μοτοσικλέτας, ο οποίος είναι και ο πρώτος που έρχεται σε επαφή με τις ανωμαλίες του δρόμου. Με τον τρόπο αυτό, ρυθμίζεται και η απόσβεση της «ανάρτησης» του καθίσματος, ώστε η βόλτα να είναι ακόμη πιο άνετη. Πληροφορίες σχετικά με το πότε θα δούμε αυτή τη σέλα στην παραγωγή, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνικά της χαρακτηριστικά δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ