net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πρώτες ιδέες Kawasaki

Μετά την παρουσίαση του ονειρεμένου RSV4 και του διαβολεμένου S1000RR, ο πόλεμος στα χίλια κυβικά έχει πάρει μυθικές διαστάσεις! Όλοι εικάζουν για τα επόμενα μοντέλα των Ιαπώνων, τα οποία θα κληθούν να υπερασπιστούν την κυριαρχία τους εναντίον των ευρωπαίων.

 
Σε γενικές πληροφορίες βασίστηκαν οι σχεδιαστές του γαλλικού περιοδικού μοτοσικλέτας Moto Revue, για να δημιουργήσουν την ακόλουθη φωτογραφία, που αλλού, στο Photoshop.
Κάπως έτσι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να μοιάζει το Kawasaki ZX-10R για το 2011. Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι στοχεύει σε επαναστατικό σχεδιασμό για την επόμενη Supersport ναυαρχίδα της, γεγονός που μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Μήπως θα σοκαριστούμε στον ίδιο βαθμό, όπως έγινε με το νέο Z1000, που θυμίζει μοτοσικλέτα από γιαπωνέζικο κόμικ; Μήπως θα δούμε και στα Supersport σέλα φιδιού; Άγνωσται αι βουλαί του Akashi. Στο ψηφιακό τους «όραμα», οι συνάδελφοι από τη Γαλλία, συνδυάζουν γωνίες με καμπύλες, χαρακτηριστικό κυρίως των naked μοτοσικλετών, ενώ η ουρά θυμίζει KTM RC8. Το ZX-10R που έχουν στο μυαλό τους, έχει τα ίδια προστατευτικά στα καλάμια που έχει και το Ζ. Ταυτόχρονα, με αντίστροφη λογική, αφού το Ζ… ντύθηκε με πολύ πλαστικό για το 2010, το ΖΧ-10R… γδύθηκε στο computer, χάνοντας πλαστικά. Τέλος αρκετά από αυτά που απέμειναν έχουν μαύρη βαφή, προσπαθώντας ως άλλο φύλο συκής, να κρύψουν το κτηνώδες μοτέρ. Η πρώτη αυτή ιδέα, αφήνει υπόνοιες για μετάγγιση στοιχείων από Streetfighter σε Supersport, κάτι εξωπραγματικό, και μάλλον ουτοπικό. Όμως, αυτό το καλό έχουν οι ψηφιακές αναζητήσεις που δεν τις βαραίνει η ανάγκη για αυστηρή υλοποίηση σε ένα προϊόν με εύπεπτο design. Μας κάνουν να ονειρευόμαστε και να ξεφεύγουμε.

 

SCOOP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ