Τον Οκτώβριο έρχονται κατά πάσα πιθανότητα οι ηλεκτρικές Kawasaki

Τον Οκτώβριο έρχονται κατά πάσα πιθανότητα οι ηλεκτρικές Kawasaki

Πρωτοπαρουσιάστηκαν στα τέλη του 2022 και τώρα φαίνεται ότι βρίσκονται στα τελευταία στάδια προετοιμασίας πριν την παραγωγή, ενώ ένα έγγραφο έγκρισης τύπου από την Αυστραλία μας έδωσε λίγες περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην EICMA του 2022 η Kawasaki παρουσίασε 2 ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες (τις οποίες είχε αποκαλύψει σε δημοσιογράφους λίγες εβδομάδες νωρίτερα στην Intermot της Κολωνίας), τις Z EV και Ninja EV και ανακοίνωσε ότι θα τις δούμε μέσα στο 2023. 



Τα υπόλοιπα στοιχεία ήταν ελάχιστα, αλλά τώρα, αρχές Αυγούστου του 2023, φωτογραφίες και χαρακτηριστικά εμφανίστηκαν σε έγγραφα έγκρισης τύπου στην Αυστραλία. Τα 2 μοντέλα φαίνονται έτοιμα για παραγωγή και η Kawasaki θέτει τα στοιχεία της απόδοσης στα 9 kW, δηλαδή γύρω στους 12 ίππους. Οι νέες αυτές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες θα έρθουν στο πεδίο κατηγορίας A1, ενώ η τελική ταχύτητα που αναμένεται να "πιάνουν" είναι περίπου 100 χλμ./ώρα.



Tα έγγραφα από την Αυστραλία μας δίνουν επίσης μια εικόνα των διαστάσεων των νέων ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της Kawasaki, με το μεταξόνιο να φτάνει τα 1.370 χιλιοστά, με ελαστικά 100/80-17 μπροστά και 130/70-17 πίσω. Μια μικρή διαφορά θα υπάρχει στο βάρος των 2 μοντέλων, με την Z e-1 να λέγεται ότι θα ζυγίζει 135 κιλά και την Ninja e-1 να "σταματάει" τη ζυγαριά στα 140 κιλά.



Όπως δείχνουν τα σχέδια - και συγκεκριμένα η οθόνη με 2 ξεχωριστούς μετρητές - η Kawasaki θα βάλει 2 μπαταρίες στα μοντέλα της, κάτι που έχει φυσικά ως στόχο την αύξηση της απόδοσης αλλά και της αυτονομίας. Από το ίδιο πλάνο της οθόνης φαίνεται και η ένδειξη e-boost, η οποία προφανώς θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για στιγμιαία καλύτερη απόδοση.



Όλα δείχνουν λοιπόν ότι οι πολυαναμενόμενες ηλεκτρικές Kawasaki βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο προετοιμασίας πριν βγουν στο δρόμο. Και ενώ ακόμα δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες (όπως για παράδειγμα τιμή) οι προβλέψεις λένε ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ καιρό ακόμα για να μάθουμε, καθώς ο Οκτώβρης δίνεται ως ο πιο πιθανός μήνας κυκλοφορίας.