Ένα από τα σχέδια της BMW για την νέα τεχνολογία. Οι ανακλαστήρες φαίνονται με τον αριθμό 4.

Εδώ φαίνεται μια άποψη για την κατασκευή του ανακλαστήρα.

BMW: Αναπτύσσει ανακλαστήρες ραντάρ για μοτοσυκλέτες

Μια τεχνολογική λύση που θα κάνει τις μοτοσυκλέτες περισσότερο «ορατές» στα συστήματα ραντάρ των μελλοντικών αυτοκινήτων, φαίνεται να αναπτύσσει η BMW σε μια προσπάθεια αύξησης της ασφάλειας. Δείτε λεπτομέρειες…

Με την ανάπτυξη των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης στα σύγχρονα αυτοκίνητα, έχει ήδη επισημανθεί πολλές φορές ότι οι μοτοσυκλέτες δεν είναι αρκετά «ορατές» στα ραντάρ που χρησιμοποιούνται, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Η BMW, που φυσικά ασχολείται και με τις δύο κατηγορίες οχημάτων, έχει μια πρόταση στην ανάπτυξη, με στόχο να καταστήσει τις μοτοσυκλέτες πιο ορατές στα ραντάρ των αυτοκινήτων.
 
Η γερμανική εταιρεία έχει σχεδιάσει ειδικούς ανακλαστήρες δεσμών ραντάρ που θα τοποθετούνται σε στρατηγικά σημεία των μοτοσυκλετών και θα ανακλούν την δέσμη ραδιοκυμάτων των ραντάρ, ακριβώς προς την πηγή της. Με αυτό τον τρόπο, η BMW θέλει να εξασφαλίσει ότι το σήμα θα φτάσει εγγυημένα στο αυτοκίνητο ή το όχημα που το εκπέμπει και, κατά συνέπεια, θα καταχωρηθεί στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης.
 
Οι ίδιοι οι ανακλαστήρες θα έχουν σφαιρικό σχήμα και μέγεθος περίπου όσο μια μπάλα του γκολφ. Η σχεδίαση τους προέρχεται απευθείας από τους ναυτικούς ανακλαστήρες ραντάρ, που χρησιμοποιούνται σε πολλά σκάφη για να ενισχύσουν την ηλεκτρομαγνητική «υπογραφή» τους. Πράγματι, με μια απλή αναζήτηση στο Google, μπορείτε να δείτε από πού και πως εμπνεύστηκε το σχέδιο της η BMW.


 
Με τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και αυξημένης υποβοήθησης του οδηγού κατά την οδήγηση, είναι σαφές ότι τα οχήματα γίνονται… όλο και πιο πολύπλοκα. Πως σας φαίνεται η ιδέα, οι μελλοντικές μοτοσυκλέτες να έχουν και… 4-6 σφαίρες επάνω τους, ώστε να μπορούν να είναι πιο διακριτές από τα αυτόνομα αυτοκίνητα; Πείτε μας την γνώμη σας…