H BMW Vision DC Roadster

BMW: Κατοχύρωσε 11 ονομασίες για ηλεκτρικά μοντέλα

Πολύ στα σοβαρά φαίνεται πως πήρε η BMW την ηλεκτροκίνηση, αφού φέρεται να κατοχυρώνει 11 ονομασίες για νέα μοντέλα που θα συνδεθούν με τουλάχιστον 2 γκάμες! Δείτε περισσότερα…

Η BMW δεν έχει κρύψει την διάθεση της να ασχοληθεί με τις ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες, παρουσιάζοντας concept και κάνοντας δοκιμές με σταθερούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Τα τελευταία 24ωρα, η γερμανική εταιρεία προχώρησε στην κατοχύρωση πολλαπλών πατεντών, που σύμφωνα με τα μέσα του εξωτερικού, συνδέονται άμεσα με νέα, ηλεκτροκίνητα μοντέλα.
 
Πιο συγκεκριμένα, δεν μιλάμε για 1 ή 2, αλλά… 11 νέες πατέντες ονομασιών από την BMW, οι οποίες θα συνδεθούν με τουλάχιστον δύο γκάμες μοντέλων. Αρχικά, η BMW κατοχύρωσε τα ονόματα από «DC 01» έως «DC 09». Φυσικά μιλάμε για κωδικές ονομασίες, που δείχνουν αρκετά πιθανά σενάρια. Ένα από αυτά, είναι ότι θα δούμε πολλές διαφορετικές μοτοσυκλέτες όσον αφορά την κατηγορία, αλλά βασισμένες στην ίδια πλατφόρμα και μηχανικό σύνολο. Το άλλο σενάριο, είναι ότι τα ονόματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν και σε επόμενα έτη, με την BMW να κατοχυρώνει την παρουσία τους από τώρα.
 
Είναι φυσικό ότι το όνομα DC παραπέμπει εμάς και τους ξένους δημοσιογράφους σε ηλεκτρικά μοντέλα, αφού εκτός από την σημασία του ως «συνεχές ρεύμα», το DC έχει εμφανιστεί ξανά στην ονομασία του ηλεκτρικού Vision DC Roadster Concept της BMW (φωτό).
 
Ακόμα, η BMW κατοχύρωσε και τις ονομασίες CE 01 και CE 02. Οι συγκεκριμένοι κωδικοί συνδέονται, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, με ηλεκτρικά scooters και μάλιστα με δύο μοντέλα. Το ένα από αυτά θα έρθει ως αντικαταστάτης του C-Evolution (το οποίο κυκλοφορεί από το 2014) και θα έχει μια πιο GT μορφή, ενώ το άλλο θα είναι μικρότερο scooter με προτεραιότητα την αστική χρήση.
 
Φυσικά οι πληροφορίες ακόμα έχουν ανεπίσημη μορφή, μιας και πολλές φορές οι πατέντες κατοχυρώνονται απλά για λόγους προστασίας της πνευματικής περιουσίας μιας εταιρείας ή για ερευνητικούς λόγους. Ωστόσο, με τα ηλεκτροκίνητα δίκυκλα να γνωρίζουν άνθηση, η BMW θα μπορούσε κάλλιστα να ετοιμάζει την μεγαλοπρεπή της είσοδο. Περιμένουμε και περισσότερα…