Αυτό θα μπορούσε να είναι το επόμενο BMW Scooter

H Carota Design (αυτο)σχεδίασε και δημιούργησε το μοντέλο που βλέπετε εδώ: Ένα scooter, το οποίο θα μπορούσε να είναι μια επίσημη πρόταση από την BMW! Τι, όχι;

Αν και η BMW έχει εργαστεί στην ιδέα ενός ακόμα ηλεκτρικού scooter για το μέλλον, δεν προχωρά με αποφασιστικά βήματα προς το παρόν. Μάλιστα, ακόμη και το C-Evolution, το γνωστό ηλεκτρικό mega scooter που βασιζόταν στα C650, έχει σταματήσει να διατίθεται σε πολλές αγορές και σε κάποιες δεν πήγε ποτε. Το 2017, η BMW είχε παρουσιάσει το Concept Link, αλλά ούτε και από εκείνο το στρατόπεδο έχουμε νέα. Για το άμεσο μέλλον, ένα ηλεκτρικό BMW Scooter μοιάζει αβέβαιο, όμως σχεδιαστές όπως η Carota Design δεν σταματούν να φαντάζονται και να δημιουργούν!
 
Το μοντέλο που βλέπετε στις φωτογραφίες έχει την ονομασία K04-55, δημοσιεύθηκε από τον οίκο πριν από λίγες ώρες και οφείλουμε να πούμε, ότι είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σχεδιαστική άσκηση. Με τα στοιχεία από τα scooter της BMW, C400 και C650 να είναι φανερά, η Carota Design δημιούργησε κάτι νέο και ιδιαίτερα αιχμηρό σε αισθητική. Προσέξτε την κατασκευή του πίσω μέρους του μοντέλου, που είναι εντελώς αντισυμβατική σε σχέση με αυτά που ξέρουμε. Μετακινώντας την «μπαταρία» κάτω από την σέλα, η Carota Design προσέφερε μια επίπεδη ποδιά στο scooter. Με αυτό τον τρόπο, γίνεται δήλωση πρακτικότητας, αλλά και οι σχεδιαστικές γραμμές του μοντέλου θυμίζουν περισσότερο τα scooter που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε.
 
Οι σχεδιαστές της Carota τοποθέτησαν ακτινωτούς τροχούς στο μοντέλο και μια ενιαία κατασκευή ηλεκροκινητήρα-μετάδοσης στο πίσω μέρος, για την παροχή της ισχύος. Από το σχέδιο και τις αναλογίες του, φαίνεται πως το μοντέλο είναι μικρό σε διαστάσεις, θυμίζοντας περισσότερο κάποιο commuter-αστικό scooter παρά το πολυτελές C650.  Στην πραγματικότητα, με την δημοτικότητα των μικρών ηλεκτροκίνητων δικύκλων να αυξάνεται, μια τέτοια τοποθέτηση του μοντέλου στην «αγορά» είναι πολύ λογική.
 
Πως σας φαίνεται αυτό που βλέπετε; Θα θέλατε, η BMW να ρισκάρει ένα τέτοιο άνοιγμα και μια τέτοια σχεδιαστική πρόταση; Θα μπορούσε να έχει επιτυχία, στην σημερινή αγορά;
 

  • Chris

    Προφίλ: Κάποιο ενδιαφέρον 3/4: Ένας τενεκές πολυτελείας κομμένος στη μέση και κολλημένος στα μπροστινά πλαϊνά. Μπροστινό πλάνο:Δεν διακρίνεται,πιθανολογω όμως ότι θα ναι η χειρότερη πόζα. Συμπέρασμα: Αποτυχία!