Έτσι θα μπορούσε να φαίνεται η νέα BMW R1250GS...

BMW R1250GS: Περισσότερα στοιχεία

Εξ Αμερικής έρχονται περισσότερες πληροφορίες για τηνBMW R1250GS και όχι μόνο, που θα παρουσιαστεί του χρόνου. Δείτε περισσότερα!

Μετά την επιβεβαίωση ότι η BMW ετοιμάζει τα νέα της Boxer μοντέλα στα 1.250 κυβικά για το 2019, τώρα και από την Αμερική εμφανίζονται περαιτέρω στοιχεία. Ο κλασικός… πληροφοριοδότης ονόματι CARB ή αλλιώς, αρχή ελέγχου ρύπων στην Καλιφόρνια δέχθηκε κατοχυρώσεις από την Γερμανία, για τεχνικές πληροφορίες ρύπων και κατανάλωσης.

Σε αυτές, εμφανίζεται πως παρά το γεγονός ότι ο κυβισμός του αειθαλούς Boxer αυξάνεται κατά 84 κ.εκ. από τα 1.170 της τρέχουσας εκδοχής, θα παράγει λιγότερους ρύπους, συγκεκριμένα οι εκπομπές υδρογονανθράκων εμφανίζονται μειωμένες κατά 43%!

Αυτό το οποίο δεν μπορεί να βεβαιωθεί από την CARB όμως, είναι το αν ο νέος κινητήρας θα φέρει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων ή όχι. Μεταξύ μας βέβαια, αυτό είναι μάλλον βέβαιο –δεν θεωρούμε ότι είναι τυχαίο, που η BMW παρουσίασε έναν τέτοιο κινητήρα ήδη σε δημόσια θέα και ας μην τον χρησιμοποίησε πουθενά ακόμη.

Η BMW μάλλον θα παρουσιάσει τον νέο boxer κινητήρα, με μία κίνηση σε όλες τις μοτοσυκλέτες που θα τον χρησιμοποιήσουν, αντί για την σταδιακή τοποθέτησή του στα R μοντέλα, όπως έκανε παλαιότερα. Περιμένουμε και περισσότερα, εν όψει Intermot.