net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

To 3D rendering του πιθανολογούμενου νέου cruiser. Ενδιαφέρον, έτσι;

Σχέδιο BMW power cruiser

Μια 3D φωτογραφία που κυκλοφόρησε στον Γερμανικό τύπο δημιούργησε φήμες ότι η BMW ίσως ετοιμάζει ένα power cruiser μοντέλο, στα πρότυπα των Vmax και Diavel, με τον κλασικό boxer κινητήρα τοποθετημένο… κατά μήκος!

 
Η κατηγορία των power cruisers αποτελεί ένα πρόσφορο έδαφος για τους κατασκευαστές μοτοσικλετών να… επιδείξουν τις δυνατότητές τους στο design, την ισχύ των κινητήρων τους και γενικότερα την ικανότητά τους να παράγουν μια μοτοσικλέτα με μεγάλη δόση υπερβολής. Το Yamaha Vmax αποτελεί ένα κλασικό παράδειγμα, ενώ τα τελευταία χρόνια η Ducati με το Diavel έχει θέσει μια κατευθυντήρια γραμμή στην κατηγορία. Ωστόσο, πληροφορίες από το γερμανικό περιοδικό Motorrad θέλουν την BMW να ετοιμάζεται να εργαστεί πάνω σε ένα power cruiser μοντέλο, και μάλιστα συνοδεύονται και από μία 3D φωτογραφία. 

Το γερμανικό περιοδικό ισχυρίζεται ότι η εικόνα που έχει στην κατοχή του απεικονίζει πράγματι μια νέα μοτοσικλέτα από την BMW, και συνήθως οι προβλέψεις του σχετικά με την εταιρεία βγαίνουν αληθινές. Όσον αφορά την φωτογραφία, βλέπουμε μια μοτοσικλέτα με σαφείς εμφανισιακές παραπομπές στο Ducati Diavel, αφού ξεχωρίζει η μονή σέλα που στηρίζεται σε κοντό υποπλαίσιο και το αρκετά μακρύ μονόμπρατσο ψαλίδι, που τοποθετεί τον πίσω τροχό αρκετά πίσω. Μπροστά, τα πράγματα κινούνται και πάλι στα νερά της κατηγορίας, με το στρογγυλό φανάρι και το μεγάλο τιμόνι να ξεχωρίζουν. 

Αίσθηση προκαλεί η διάταξη του κινητήρα που διακρίνεται στη φωτογραφία, αφού πρόκειται για τον κλασικό boxer της BMW, ο οποίος όμως είναι τοποθετημένος κατά μήκος και όχι εγκάρσια, μια διάταξη την οποία βλέπουμε πρώτη φορά σε (πιθανή) μοτοσικλέτα BMW αλλά και γενικότερα σε δίκυκλο εδώ και πολλές δεκαετίες! 

Προς το παρόν, η είδηση είναι μόνο στη σφαίρα των υποθέσεων και δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση! Περιμένουμε να μάθουμε και κάτι παραπάνω…

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ