net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Λέτε να ξαναδούμε το θρυλικό τετρακύλινδρο της Kawasaki;

Το Ζ900 επιστρέφει;

Μια νέα ονομασία μοντέλου, την Ζ900RS, κατοχύρωσε η Kawasaki, πυροδοτώντας φήμες ότι θα κυκλοφορήσει μια ολοκαίνουργια μοτοσικλέτα σε στυλ ρετρό, η οποία θα είναι βασισμένη στη θρυλική Ζ900!

 
Η κατηγορία των ρετρό μοτοσικλετών έχει «πάρει φωτιά» τα τελευταία χρόνια. Ήδη είδαμε μια νέα έκδοση της CB1100 από την Honda, και τώρα φήμες κυκλοφόρησαν σχετικά με την επανακυκλοφορία, σε νέο μοντέλο, της θρυλικής Z900 της Kawasaki-η οποία ήταν επίσης γνωστή με την ονομασία Ζ1-, που βρισκόταν στις αγορές την δεκαετία του 70. 

Αφορμή για τις φήμες αυτές στάθηκε η κατοχύρωση, από την Ιαπωνική εταιρεία, της ονομασίας μοντέλου Ζ900RS. Δεν υπάρχουν περαιτέρω λεπτομέρειες που ίσως θα περιέγραφαν τη μοτοσικλέτα από την ίδια την εταιρεία, παρά μόνο το ότι «η ονομασία Z900RS αναφέρεται σε μοτοσικλέτα καθώς και στα διάφορα μέρη που την αποτελούν» , όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στην φόρμα κατοχύρωσης της πατέντας. 

Επαναφέροντας την ονομασία ενός πασίγνωστου μοντέλου, η νέα μοτοσικλέτα κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελεί απευθείας αναφορά στα πρώτα Z900-Z1, ενώ μελετητές της βιομηχανίας επισημαίνουν ότι τα ακρωνύμια RS μεταφράζονται ως “retro style”, μια προφανής πληροφορία σχετικά με την σχεδιαστική ταυτότητα της νέας μοτοσικλέτας. 

Το πιθανολογούμενο νέο μοντέλο της Kawasaki, η οποία βρίσκεται και αυτή σε δημιουργική άνθηση ετοιμάζοντας νέες μοτοσικλέτες, αναμένεται να ανταγωνιστεί το CB1100 της Honda, στην κατηγορία των retro-style μοτοσικλετών. 

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ