net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Εκρηκτικός αναμένεται ο τρόπος απόδοσης του κινητήρα που θα φέρει το turbo με την εξτρά έκχυση μίγματος.

Στο μπλε πλαίσιο το "κλασικό" μπεκ ψεκασμού και στο κόκκινο πλαίσιο το πρόσθετο μπεκ που θα κάνει έκχυση μίγματος στις υψηλές στροφές λειτουργίας.

Kαι Turbo και Boost!

Η Kawasaki απ΄ ότι φαίνεται έχει σκοπό να εξελίξει περαιτέρω αλλά και να εφαρμόσει και σε άλλα μοντέλα της την υπερτροφοδότηση, που σύμφωνα με τα τελευταία σχέδια που κατοχύρωσε, θα έχει και λειτουργία boost!

 
Στις φήμες που κυκλοφόρησαν πριν από λίγες ημέρες, σχετικά με την παρουσίαση ενός υπερτροφοδοτούμενου SS 600 από την Kawasaki, έρχονται τώρα να προστεθούν και κάποια νέα σχέδια, τα οποία αφορούν σε μια εξέλιξη του turbo που θα τοποθετηθεί – μάλλον – σε αυτό.  

Όπως βλέπουμε σε αυτά, πέραν του μπεκ της πρωτεύουσας τροφοδοσίας, έχει τοποθετηθεί άλλο ένα στην κορυφή του αυλού εισαγωγής. Σκοπός αυτού του συμπληρωματικού μπεκ είναι η έκχυση πρόσθετου μίγματος στις υψηλές στροφές, προκειμένου να δίνεται ένα boost στην απόδοση. 

Η τεχνολογία αυτή είναι γνωστή σε παρόμοια μορφή από τα αυτοκίνητα, όπου και εφαρμόζεται προκειμένου επιτευχθεί το οξύμωρο «ομαλή εκρηκτική απόδοση», δηλαδή με λίγα λόγια και στην γλώσσα των βελτιωτών, «να λυσσάει παντού το ίδιο». 

Στην περίπτωση της Kawasaki (επειδή έχουν παραδοσιακά ένα θέμα με τις ακρότητες) ίσως ο σκοπός αυτής της εφαρμογής να είναι απλά ένα φρενήρες boost όταν ο αναβάτης ανοίγει τέρμα το γκάζι, καθότι κινητήρες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, δεν έχουν και πολύ σχέση μεταξύ τους, σε ότι αφορά στις απαιτήσεις που έχουμε από αυτούς. 

Όπως και να έχει πάντως, η Kawasaki δείχνει να επιμένει και να επενδύει στην υπερτροφοδότηση. Τώρα σε ποιο μοντέλο θα εφαρμοστεί αυτό το σύστημα, δεν είναι ακόμα σίγουρο, ωστόσο δεν νομίζουμε ότι ένα 1000άρι όπως το H2 έχει ανάγκη από extra boost… 

Oπότε οι φήμες για το R2, αρχίζουν να ακούγονται όλο και πιο ρεαλιστικές… 

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ