net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ιαπωνική φαντασία παντρεύει το φέρινγκ του ZX-6R με ένα ER-6 και έναν κομπρέσορα.

Παίρνουμε μια φωτογραφία του Η2, τη βάφουμε κόκκινη, το βαφτίζουμε R2 και λέμε πως είναι ένα ZX-6R με υπερσυμπίεση.

Kawasaki μεσαίου κυβισμού με υπερσυμπίεση

Οι φήμες του ιαπωνικού Τύπου συνεχίζονται και αυτή τη φορά πιάνουν την Kawasaki, από την οποία περιμένουν νέα μοντέλα μεσαίου κυβισμού με υπερσυμπιεστή, την τελευταία λέξη της μόδας δηλαδή.

 
Φυσικά υπαίτιος για τις νέες φήμες είναι το περίφημο Young Machine, ένα περιοδικό του οποίου το ποσοστό επιτυχίας σε προβλέψεις που πραγματοποιήθηκαν δεν πρέπει να είναι και πολύ μεγάλο. Παρόλα αυτά, για χάρη του ενδιαφέροντος που έχουν και μόνο, ας δούμε τις προβλέψεις για τα επερχόμενα Kawasaki.
Οι Ιάπωνες συνάδελφοι λοιπόν ξεκινούν με μια πολύ πικάντικη ιδέα, ένα υπερτροφοδοτούμενο σπορ μοντέλο βασισμένο στον δικύλινδρο κινητήρα και το πλαίσιο του ER-6. Το βαπτίζουν S2 και το συνοδεύουν στο άρθρο με μια όμορφη εικόνα που έχει βγει πιθανότατα από το χέρι κάποιου γραφίστα.

Θα μπορούσε πάντως να έχει βάσιμη πιθανότητα να υπάρξει αυτή η μοτοσυκλέτα, ειδικά εφόσον επαληθευτούν οι πληροφορίες που θέλουν τη Suzuki να προχωρά με το σχέδιο για την παραγωγή του Recursion, δηλαδή ενός σπορ μοντέλου 800 κ.εκ. με τούρμπο. Εδώ μιλάμε για κάτι παραπάνω από απλή φημολογία, καθώς η Suzuki έχει πατεντάρει από πέρυσι μια τέτοια μοτοσυκλέτα και μάλιστα με σχέδια που μοιάζουν διαβολικά πολύ με το πρωτότυπο Recursion που είχε δείξει στο Σαλόνι του Τόκυο πριν μερικά χρόνια. Πάντως οι φήμες που το συνοδεύουν ισχυρίζονται με έντονη βεβαιότητα πως δεν πρόκειται για μοντέλο 2016, αλλά για κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε αργότερα, από 2017 και πέρα.

Εκτός από το S2, οι Ιάπωνες προχωρούν και ένα βήμα παραπέρα με τη φαντασία τους να στήνει ένα R2, δηλαδή ένα ZX-6R με υπερσυμπιεστή όπως ακριβώς και τα Η2/Η2R. Εδώ η φαντασίωση υποστηρίζεται από ένα φωτοσοπαρισμένο Η2 σε κόκκινο χρώμα. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ένα τέτοιο supersport μοντέλο, ομολογουμένως.

Το κατά πόσο πέφτουν μέσα ή όχι οι Ιάπωνες θα το γνωρίζουμε σε περίπου έναν μήνα, όταν θα έχει ήδη ολοκληρωθεί το Tokyo Motor Show και θα ανοίγει τις πύλες της η EICMA στο Μιλάνο. Αν πρόκειται να στοιχηματίσετε πάντως, δε θα προτείναμε να βάλετε όλα σας τα λεφτά σε αυτά τα δύο Kawasaki.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ