net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αερόσακο νέας γενιάς ετοιμάζει η Honda

Όπως φαίνεται, η Honda, η μοναδική εταιρεία που προσφέρει σύστημα αερόσακου μαζί με μοντέλο της (Goldwing 1800), προσανατολίζεται στην ανάπτυξη αυτού του συστήματος ασφάλειας, το οποίο θα είναι κατάλληλο για μια μεγαλύτερη γκάμα μοτοσικλετών.

 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας visordown.com, το νέο σύστημα διαφέρει από αυτό του Goldwing. Αντίθετα με τον αερόσακο του ιαπωνικού touring, ο οποίος ανοίγει από το ρεζερβουάρ, ο νέος βρίσκεται πάνω από τον πίνακα οργάνων. Αυτό άλλαξε, εξαιτίας του ότι η θέση οδήγησης πολλών μοτοσικλετών φέρνει πιο μπροστά τον κορμό του αναβάτη, σε σχέση με το Goldwing.

Διαφορές υπάρχουν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, και στον σχεδιασμό του αερόσακου. Το σχήμα του είναι περισσότερο τριγωνικό, καθώς η επιφάνεια του πάνω μέρους (αυτό που προορίζεται να έρθει σε επαφή με το κεφάλι του αναβάτη) είναι πλατύτερο.

Τέλος, το συγκεκριμένο σύστημα προβλέπει και τη μετακίνηση του αναβάτη από τη σέλα του, σε περίπτωση σύγκρουσης. Στο να μη χτυπήσει ο αναβάτης, εξαιτίας μη επαφής του με τον αερόσακο συμβάλλουν, εκτός από το μέγεθος και το σημείο που τοποθετήθηκε, ένα σύστημα με τη δυνατότητα να μετακινήσει τον αερόσακο αριστερά ή δεξιά, ανάλογα με τη γωνία κλίσης της μοτοσικλέτας την ώρα της σύγκρουσης.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ