net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το ντεμπούτο της Erik Buell Racing 1125R Typhon

Το ντεμπούτο του στην πίστα έκανε πριν μερικές ημέρες το 1125R Typhon της Erik Buell Racing. Συγκεκριμένα, το streetfighter concept που βασίστηκε στο αγωνιστικό EBR 1125R έτρεξε στην πίστα του Aragon της Ισπανίας, όπου προέβαλε τις αρετές του V-Twin κινητήρα των 1.126 κ.εκ. και 140 ίππων.

 
Παρά το βροχερό καιρό, η μοτοσικλέτα δοκιμάστηκε στην πίστα του Aragon, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε σε αυτή του Alcarras, όπου έδειξε (στο στεγνό οδόστρωμα πλέον) όλα τα προσόντα της. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον μάνατζερ της Pegasus Racing Team (με τα χρώματα της οποία έτρεξε το μοντέλο του Erik Buell), Jens Kruper, οι χρόνοι του 1125R Typhon ήταν εξαιρετικοί, καθώς υπολείπονταν ελάχιστα δευτερόλεπτα του εργοστασιακού BMW S 1000RR που βρισκόταν επίσης στην πίστα.

Σύμφωνα με τον Kruper, το 1125R Typhon θα διατεθεί αρχικά ως κιτ μετατροπής των μοντέλων 1125R, με τα σχέδια της Erik Buell Racing να θέλουν τα πρώτα κιτ να διατίθενται από τα τέλη του ερχόμενου Μαΐου. Ωστόσο, φήμες θέλουν το συγκεκριμένο κιτ να προορίζεται και για την αγωνιστική EBR 1190RR, η οποία αποδίδει 180 ίππους. Προς το παρόν, πάντως, οι υπεύθυνοι της εταιρείας, αλλά και της αγωνιστικής Pegasus δεν έχουν απαντήσει για το ενδεχόμενο να περάσει στην παραγωγή η μοτοσικλέτα 1125R Typhon.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ