net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Red Bull Donkey Cross 2011

3.500 θεατές κατέκλυσαν τη γραφική Μακρινίτσα του Πηλίου για να παρακολουθήσουν 25 αναβάτες στον πιο ανατρεπτικό αγώνα off-road, το Red Bull Donkey Cross. Με φόντο το δύσβατο, καταπράσινο και ορεινό περιβάλλον του Πηλίου, οι αθλητές πέρασαν με ενθουσιασμό από τη σέλα των μηχανών τους στα σαμάρια των γαϊδουριών.

 
Σε μία σκληρή αναμέτρηση, όπου κατάφεραν να τερματίσουν μόλις 9 αθλητές, νικητής στέφθηκε ο έμπειρος αναβάτης Λευτέρης Καρέτσος! Η καρώ σημαία της εκκίνησης του αγώνα έπεσε στη 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής με το κοινό να χειροκροτεί αναβάτες και γαϊδουράκια ενθαρρύνοντάς τους να ανταποκριθούν με επιτυχία στις προκλήσεις μιας ιδιαίτερα απαιτητικής διαδρομής. Ταμπαξής, Καρέτσος, Ορφανός, Σιαφαρίκας, είναι μόνο κάποια από τα κορυφαία ονόματα στη λίστα αναβατών που περιείχε και 4 διεθνείς συμμετοχές. Ο αγώνας ξεκίνησε με μεγάλο ενθουσιασμό καθώς το πρώτο σκέλος της διαδρομής περιλάμβανε ομαδική εκκίνηση με τα γαϊδουράκια. Οι αναβάτες με πολύ αγωνία αλλά και χιούμορ, προσπάθησαν να ολοκληρώσουν την πρώτη διαδρομή μήκους 1,5 χλμ., ανάμεσα σε ανηφορικά σοκάκια και απότομες κατηφορικές πλαγιές. Στόχος τους… να πείσουν τη Μαίρη Πόπινς, τον Τζέικομπ, την Άναμπελ, τον Στράτο και τα υπόλοιπα γαϊδουράκια να παραβλέψουν τον πεισματάρικο χαρακτήρα τους και να ακολουθήσουν τα προστάγματα τους καλύπτοντας τη διαδρομή στο μέγιστο ανεκτό χρόνο των 50 λεπτών.

Στη δεύτερη και βασική φάση του αγώνα, οι αναβάτες ανέβηκαν στις μηχανές τους – που γέμισαν με επιδόσεις από τη BP Ultimate - για την πολύ απαιτητική διαδρομή, μήκους 2,8 χλμ που έπρεπε να ολοκληρωθεί πέντε φορές. Trial, motocross & enduro αναβάτες ρίχτηκαν στη μάχη αντιμετωπίζοντας μεγάλο βαθμό δυσκολίας σε μια διαδρομή με απόκρημνα μονοπάτια, καλντερίμια, περάσματα από παραδοσιακές πεζούλες, αλλά και τμήματα με τεχνητά εμπόδια. 19 από τους 25 riders εγκατέλειψαν, κάποιοι γιατί η διαδρομή αποδείχθηκε εξαντλητική και άλλοι γιατί η μηχανή τους έπαθε κάποια βλάβη.

Η τελευταία φάση του Red Bull Donkey Cross 2011, ολοκληρώθηκε πανηγυρικά με έναν γύρο με γαϊδουράκια. Οι αναβάτες αποθεώθηκαν από μικρούς και μεγάλους ενώ τα χαριτωμένα τετράποδα κέρδισαν τις εντυπώσεις. Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Λευτέρης Καρέτσος με 428 βαθμούς, ο οποίος δήλωσε «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ενώ έχω σταματήσει από το 2007 να συμμετέχω σε αγώνες, κατάφερα να κερδίσω σε μια αντικειμενικά πολύ δύσκολη διαδρομή». Ακολούθησε ο «τοπικός ήρως του Βόλου», Χασιώτης Αργύρης που είπε χαμογελαστός «ήταν όλοι οι φίλοι και η οικογένειά μου εδώ, δεν ήθελα να γίνω ρεζίλι!» και στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Μανωλίδης Γιώργος με 372 βαθμούς, που δήλωσε «πανευτυχής!».

Η αυλαία του Red Bull Donkey Cross έπεσε στη Μακρινίτσα με την τελετή απονομής όπου αναβάτες και γαϊδουράκια καταχειροκροτήθηκαν από το ενθουσιασμένο κοινό.

Για φωτογραφίες, videos και όλες τις εξελίξεις επισκεφθείτε το www.redbull.gr/donkeycross.
Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Βόλου και τη Δημοτική Ενότητα Μακρινίτσας για την αμέριστη υποστήριξή τους.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1. ΚΑΡΕΤΣΟΣ ΛΕΥ.
2. ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΑΡΓ.
3. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓ.
4. ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ ΒΑΣ.
5. ΓΚΛΑΒΑΣ ΑΝΔ.
6. ΒΑΪΤΣΗΣ ΓΡΑΜΜ.
7. ΛΙΑΓΚΑΣ ΗΛ.
8. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΝΩΝΤ.
9. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΝΘ.
10. ΜΑΝΑΡΑΣ ΠΑΝ.
11. ΤΣΑΝΤΙΚΟΣ ΓΡ.
12. GOGA AND.
13. MEMIC FAR.
14. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ ΜΑΡ.
15. ΠΙΠΟΣ ΛΕΥ.
16. ΟΡΦΑΝΟΣ ΒΑΣ.
17. ΤΣΙΛΑΣ ΒΑΓΓ.
18. ΖΑΧΑΡΗΣ ΠΑΝ.
19. ΜΑΝΩΛΑΣ ΝΤΙΝ.
20. ΚΥΡΙΛΗΣ ΗΛ.
21. ΜΠΟΥΔΡΟΣ ΒΑΣ.
22. ΤΑΜΠΑΞΗΣ SIMON
23. ΠΡΟΒΙΑΣ ΜΙΧ.
24. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΚΙΜ.
25. ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ