net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Έγινε ο 1ος Αγώνας Cross Country Enduro

Υπό το βλέμμα εκατοντάδων θεατών 65 τυχεροί αναβάτες απόλαυσαν μια ξεχωριστή «εντουράδα» στους Άγιους Θεόδωρους! Η ΛΕΜΑΘ και το Off Road Team έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, για μια άριστη διοργάνωση την Κυριακή στις 20 Μαρτίου, που άφησε τους πάντες ευχαριστημένους.

 
Ήταν ένας ξεχωριστός, πρωτότυπος αγώνας, που άφησε ομολογουμένως τις καλύτερες εντυπώσεις σε ΟΛΟΥΣ τους συμμετέχοντες! Ένας κύκλος των 50 χιλιομέτρων εκ των οποίων τα 37 ήταν μια συνεχόμενη ειδική – καθαρά εντουράδικη διαδρομή, με αρκετές δυσκολίες, ειδικά στην αρχή της, που επαναλαμβανόταν 2 φορές με ένα διάλλειμα στην μέση!
Ο βραχόκηπος και το βραχοπόταμο με τα καταρρακτάκια στο τελείωμά του πρόσφεραν ατέλειωτο θέαμα στους φωτογράφους, αρκετή ταλαιπωρία στους αγωνιζόμενους, αλλά και έναν ιδιαίτερο στόχο που καλούνταν να ξεπεράσουν από τα διάφορα εναλλακτικά περάσματα!
Η «ανηφόρα του αγωγού στις Μύγες», το «μονοπάτι του Νάνου», τα «Κόκκινα Βράχια», ο «Καμμένος λόφος», το «Ηφαίστειο», το μονοπάτι του «Αγίου Δημητρίου» και τα «Διυλιστήρια» ήταν μερικά από τα απίθανα περάσματα της διαδρομής, που άλλοτε προβλημάτισαν κι άλλοτε διασκέδασαν τους συμμετέχοντες! Για οριακές καταστάσεις υπήρχαν και τα «Chicken» περάσματα, με τους ανάλογους βαθμούς ποινής, τα οποία προτίμησαν αρκετοί συμμετέχοντες προκειμένου να φυλάξουν τις δυνάμεις τους για την συνέχεια!
Ο Γιάννης Τρίγκας με Yamaha WRF 250 ήταν ο μεγάλος νικητής της ημέρας, κερδίζοντας την Γενική κατάταξη, την κατηγορία Junior (έως 25 ετών) και το χρηματικό βραβείο των 300 ευρώ. Έκανε τον καλύτερο χρόνο στο πρώτο πέρασμα, αλλά η μη διέλευσή του κατά λάθος από το δυσκολότερο πέρασμα τον χρέωσε με 5’ ποινής, που δεν στάθηκαν ικανά να του στερήσουν τη νίκη, κάνοντας και στο 2ο πέρασμα το ταχύτερο γύρο!
O Γιώργος Μανωλίδης με Gas Gas EN 250 4T προηγήθηκε στο 1ο γύρο, αλλά κάνοντας τον 4ο ταχύτερο γύρο τη 2η φορά ήταν τελικά 2ος στη γενική κατάταξη για λιγότερο από 1 λεπτό διαφορά, κερδίζοντας την κατηγορία Open (25-40 ετών) και το χρηματικό βραβείο των 200 ευρώ.
Στην 3η θέση της γενικής κατάταξης – και 2ος Junior, κατατάχθηκε ο Κίμων Καράμπελας με Gas Gas 250 2T έχοντας κάνει τον 3ο χρόνο στην 1η ειδική διαδρομή, και φεύγοντας με την «επιταγή» των 100 ευρώ.
4ος Γενικής και 1ος Veterans (άνω των 40 ετών) τερμάτισε ο Δημήτρης Κόκκινος με Husaberg FE 450 που του αρέσουν τα δύσκολα!
Το βάθρο στην κατηγορία Open πλαισίωσαν και δύο αναβάτες – έκπληξη, τόσο με την ταχύτητα, όσο και με τη δύναμή τους: Ο Γιώργος Καπώνης με ένα παλιό ΚΤΜ 250 EXC και ο Γιάννης Καπερναράκος με KTM EXC 250 F, που μάλιστα χρησιμοποίησε λάστιχα trail.
Στην Junior κατηγορία το βάθρο συμπλήρωσε ο ελπιδοφόρος και με πολύ καλή τεχνική Ηλίας Κυριλής με Beta RR 450 που έκανε τον 2ο γύρο στον 3ο καλύτερο χρόνο! Στους Veterans, ο 2ος Δημήτρης Κούρλας με ΚΤΜ 250 EXC και ο 3ος Σπύρος Τότολος με Husaberg TE 250 απέδειξαν ότι «αντέχουν», με τον 4ο Θωμά Ματσίκα με Husaberg FE 450 πολύ κοντά τους!
Πολύ καλές και οι παρουσίες του Δημήτρη Καρπούζη με Husaberg, του Ντίνου Μανωλά με ΚΤΜ, του Παναγιώτη Θερριού με Beta (που πέτυχε τον 2ο καλύτερο χρόνο στο 2ο γύρο) και του Λευτέρη Πανέτη με Husaberg οι οποίοι είχαν τις ατυχίες τους σε διάφορα σημεία της απαιτητικής διαδρομής.
Τέλος, στην κατηγορία Amateurs/Ladies για τον ένα μόνο γύρο ο Βασίλης Αποστολόπουλος από το Άργος ήταν αυτός που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αν και το μεγαλύτερο χαμόγελο το είχε η Τίμη Κυριακοπούλου με ΚΤΜ EXC 125, η μόνη γυναίκα που συμμετείχε στον αγώνα και όπως δήλωσε κατενθουσιάστηκε!
Έγιναν και ειδικές βραβεύσεις, από ομαδικές συμμετοχές, όπως του www.dirt-bike.gr αλλά και από τους αγωνιζόμενους στα Trailride, ενώ μετάλλιο πήραν όλοι οι τερματίσαντες σε μια όμορφη απονομή στο τέλος της ημέρας.
Οι διοργανωτές μετά και την θετική ανταπόκριση του κόσμου ευελπιστούν να καθιερώσουν αυτό το είδος αγώνων και να προχωρήσουν σύντομα στην διοργάνωση του 2ου Cross Country Enduro, με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις και πριμ για περισσότερους!

 

ENDURO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ