net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Φάνης Στρωματιάς – Fan Motorcycles

Το κατάστημα Fan Motorcycles στην Ηλιούπολη

Λαχταριστές μοτοσικλέτες όπως το Ducati εδώ, αποτελούν το στοκ του Fan Motorcycles

Και Bimota Delirio ανακαλύψαμε μέσα στις μοτοσικλέτες προς πώληση

Οι ειδικοί απαντούν - Φάνης Στρωματιάς

Το κατάστημα Fan Motorcycles ειδικεύεται σε πωλήσεις και ανταλλαγές μεγάλων ευρωπαϊκών κυρίως μοτοσικλετών. Ταυτόχρονα διαθέτει μοτοσικλέτες για test-ride, που μάλιστα κάποιος μπορεί να τις οδηγήσει στην πίστα κατά τη διάρκεια track day! Για το 2010, ανακηρύχθηκε πρώτος dealer της Ducati σε πωλήσεις, στην Ελλάδα.

 
M.T: Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία του Fan Motorcycles.
Φάνης Στρωματιάς: Η ιστορία ξεκίνησε το 1985. Ξεκίνησε από συνεργείο στην Ηλιούπολη, και από προετοιμασία αγωνιστικών μοτοσικλετών. Δεν έχουμε αλλάξει συνοικία, ενώ το συνεργείο βρίσκεται στην ίδια έδρα, από τότε. Εκεί προετοιμαζόταν ο Φάνης ο Πρέκας, που ήταν τότε μάστορας και ιδιοκτήτης του συνεργείου. Έτρεξε στην κατηγορία Superbikes. Είχαμε ένα πλαίσιο Harris τότε, από το διάσημο Άγγλο κατασκευαστή, ενώ ο κινητήρας ήταν Kawasaki. Εγώ ξεκίνησα να τρέχω στους αγώνες το 1986 στο Τυμπάκι. Συνέχισα στην Τρίπολη το 1989, πέρασα στα 80άρια, μετά στα τετράχρονα 400άρια που τρέχανε τότε μαζί με τα δίχρονα 250. Στα Superbikes με ένα GSX-R 750, RS 125 μετά στα Racing, dragster σε όλες τις κατηγορίες σχεδόν. Και παρόλα αυτά, το συνεργείο δούλευε κανονικότατα, χωρίς διακοπή. Περνώντας μετά στα εμπορικά, ο κόσμος άρχισε να θέλει να παίρνει μοτοσικλέτες από εμάς. Αφού μας εμπιστευόταν να τις φτιάχνουμε, μας έβλεπε να προετοιμάζουμε και να τρέχουμε αγωνιστικές μοτοσικλέτες, πλέον ήθελαν και να αγοράζουν από εμάς. Τότε ερχόταν και πολλές μεταχειρισμένες μοτοσικλέτες από την Ιαπωνία.

M.T: Πότε φτιάχτηκε το εμπορικό κατάστημα;
Φάνης Στρωματιάς: Από το 1995 αποκτήσαμε καινούργιο χώρο -παράλληλα με το συνεργείο που συνέχισε να λειτουργεί,- όπου και οργανώσαμε το εμπορικό μας κατάστημα. Εκεί πήγαμε πολύ καλά, με αλματώδη πρόοδο. Στο νέο, ιδιόκτητο, μαγαζί που βρισκόμαστε, μπήκαμε μέσα το 2004-2005. Το συνεργείο συνεχίζει να υπάρχει, όπως και το παλαιότερο κατάστημα, που τώρα χρησιμοποιούμε πιο πολύ σαν αποθήκη, για γουρούνες κλπ. Έχουμε δουλέψει πολύ με τις γουρούνες, αν και τώρα πρόσφατα έχει κάνει μια κοιλιά ο χώρος του ATV, μιας και οι Κινέζοι έχουν φέρει πολλές φτηνές γουρούνες. Η ποιότητα όμως είναι πολύ χαμηλή.

M.T: Με τι μοτοσικλέτες ασχολείστε;
Φάνης Στρωματιάς: Φέρνουμε μοτοσικλέτες μεταχειρισμένες, φέρνουμε και καινούργιες. Και τον τελευταίο χρόνο έχουμε εστιάσει κυρίως στην Ευρώπη. Τι εννοώ όταν λέω Ευρώπη; Στις μεγάλες μοτοσικλέτες υπάρχει η KTM, υπάρχει η Ducati, υπάρχει η MV Agusta, η BMW, και εκτός Ευρώπης η Harley. Υπολογίσιμες μάρκες, με χαρακτηριστική ποιότητα.

M.T: Πείτε μας δυο λόγια για τις ανταλλαγές.
Φάνης Στρωματιάς: Ένα σημαντικό κομμάτι των εργασιών του καταστήματος, εκτός από τα ευρωπαϊκά που φέρνουμε, είναι και οι ανταλλαγές. Γιατί πολλοί πελάτες μας, έχουν δύο-τρεις-τέσσερις μοτοσικλέτες. Κάποια στιγμή αρχίζουν και δίνουν κάποιες από αυτές. Και δεν μπορούμε να αρνηθούμε. Θα ήταν άδικο. Παίρνουμε όλες τις ανταλλαγές για Harley και Agusta από τις αντιπροσωπείες, ακόμα και αν δεν είναι πελάτες μας. Έχουμε αυτή την ευελιξία, και μπορούμε και αγοράζουμε τις μοτοσικλέτες που πρόκειται να γίνουν ανταλλαγή με κάποια μεγαλύτερη. Δεχόμαστε ανταλλαγές ακόμα και με ειδικά αυτοκίνητα. Με sport, με αντίκες, ιδιαίτερα αυτοκίνητα, ναι.

M.T: Ποιες μοτοσικλέτες αποτελούν τα best seller σας;
Φάνης Στρωματιάς: Το best seller μας αυτή τη στιγμή είναι το Multistrada 1200 στην κατηγορία All around, στις μικρότερες κατηγορίες το Monster 796, και στις On-Off μοτοσικλέτες το KTM 990 Adventure. Στα μεταχειρισμένα έχει πολύ καλή πορεία γενικά η BMW, αλλά εμείς θα προωθήσουμε περισσότερο τα ιταλικά και τα αυστριακά. Για φέτος, είμαστε οι πρώτοι dealer της Ducati σε πωλήσεις στην Ελλάδα. Και πέρυσι είχαμε πάει καλά, αλλά πέρυσι δεν υπήρχε το Multistrada για να σηκώσει τόσο πολύ τις πωλήσεις.

M.T: Πώς ακριβώς γίνονται τα test-ride σας;
Φάνης Στρωματιάς: Ο πελάτης που θέλει να οδηγήσει μια μοτοσικλέτα πριν την αγοράσει μπορεί να έρθει να την κάνει test-ride σε εμάς. Έχουμε Hypermotard, έχουμε Multistrada, Streetfighter, 1098 και 1198, έχουμε πάντα μοτοσικλέτες για δοκιμή, ενώ οργανώνουμε και ξεχωριστά test-ride σε track days στην πίστα, όπου κάποιος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή, να έρθει και να δοκιμάσει τη μοτοσικλέτα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, περιβάλλον που θα είναι και πιο ταιριαστό με το προϊόν. Γιατί με την εξέλιξη των Superbike, δεν μπορεί κανείς να τις δοκιμάσει στο δρόμο, χάνει το νόημα της η κουβέντα. Συνήθως τα test ride λαμβάνουν χώρα στην πίστα των Μεγάρων, αλλά και στις Σέρρες, ενώ μια φορά το χρόνο έχουμε και desmo club στις Σέρρες.

Μ.Τ.: Ασχολείστε και με τα παρελκυόμενα της μοτοσικλέτας;
Φάνης Στρωματιάς: Εκτός από μοτοσικλέτες φέρνουμε και αξεσουάρ, φέρνουμε και ρούχα. Power parts για τα KTM, και για τα Ducati, εξατμίσεις carbon, βαλίτσες… αυτά που μας ζητάνε περισσότερο είναι εξατμίσεις, και μονόδρομους συμπλέκτες για τα Ducati. Επίσης κάνουμε και προετοιμασία μοτοσικλετών για τα track days. Πολυεστερικά φέρινγκ, ελαστικά, μανιτάρια, όλη την προετοιμασία που χρειάζεται ώστε μια μοτοσικλέτα να μπει με ασφάλεια σε ένα track day, και να μην πληρώσει μια περιουσία ο ιδιοκτήτης του αν πέσει με τα original φέρινγκ.

Μ.Τ.: Έχει ξεπεραστεί το παλιό στερεότυπο με την αξιοπιστία των ιταλικών;
Φάνης Στρωματιάς: Οι ιστορίες με την αξιοπιστία της Ducati είναι όντως παλιές. Τα πράγματα έχουν αλλάξει εντελώς τα τελευταία χρόνια, καθώς και οι κινητήρες αλλά και τα ηλεκτρικά των Ιταλών είναι πάρα πολύ αξιόπιστα. Και για τα επιμέρους λειτουργικά προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν σε όλες τις μοτοσικλέτες, είτε είναι Ducati, είτε KTM, είτε οποιαδήποτε μάρκα, μη ξεχνάμε πως υπάρχει έμπειρο συνεργείο, έτοιμο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και άμεσα, οποιαδήποτε πρόβλημα. Όπως επίσης έχουμε και οδική βοήθεια, δικιά μας, για όσους δεν έχουν, και αναλαμβάνουμε όλα τα διαδικαστικά σε περίπτωση ατυχήματος, με ασφαλιστικές κλπ. Δεν αφήνουμε ποτέ τον πελάτη μας ξεκρέμαστο.

Μ.Τ.: Υπάρχει κάποιο νέο μοντέλο που περιμένετε με ανυπομονησία το 2011;
Φάνης Στρωματιάς: Στο Μιλάνο είδαμε το νέο F3 της MV Agusta, και αν αποδειχτούν αλήθεια όλα αυτά που ακούγονται για την ιπποδύναμη του αλλά και για τη χαμηλή του τιμή, τότε θα ταράξει τις πωλήσεις στη μεσαία κατηγορία των Supersport.

Μ.Τ.: Υπάρχει κόσμος που ψωνίζει ακριβά και τεχνολογικά προηγμένα Superbikes σε καιρό κρίσης;
Φάνης Στρωματιάς: Για μένα, αν κάποιος θέλει μια μοτοσικλέτα έτοιμη για να μπει στην πίστα, η Ducati είναι μονόδρομος. Γιατί, παίρνεις μια μοτοσικλέτα όπως το καινούργιο 1198, που εκτός της μοναδικής γεωμετρίας, και του αγωνιστικού της υπόβαθρου, διαθέτει μονόδρομο συμπλέκτη, shifter, traction control, αμορτισέρ TTX από την Ohlins, κορυφαίο εξοπλισμό παντού, όλα από τη μάνα του! Όλα αυτά, κάτω από 27.000. Όχι άσχημα για κάποιον που θέλει να κάνει σπορ με αξιώσεις. Γιατί αν πάρει ένα GSXR για την πίστα, θα του αλλάξει τα φρένα, θα του αλλάξει το πιρούνι, θα του αλλάξει την καμπάνα, δουλεύει καλά; Δε δουλεύει καλά. Βάλτου πρόγραμμα, βγάλτου πρόγραμμα, αυτά είναι κουραστικά. Κάποιος που θέλει να κάνει ιππασία, θέλει και ένα καθαρόαιμο άλογο ιππασίας.

Μ.Τ.: Πείτε μας δυο λόγια για τη Harley.
Φάνης Στρωματιάς: Αυτή τη στιγμή το Nightster και το Sportster το Iron, είναι τα δημοφιλέστερα Harley της αγοράς. Το 883 και το 1200. Λόγω της ισοτιμίας με το δολάριο έχουν κρατήσει σχετικά χαμηλά τις τιμές και πάνε καλά. Και με τα Harley, ο πελάτης είναι καλός. Προσέχει δηλαδή τη μοτοσικλέτα του, της κάνει τα service στην ώρα τους, βάζει αξεσουάρ, έχει μεράκι μαζί της. Μην ξεχνάς πως όλες οι Harley, όσα χρόνια κι αν περάσουν, φτάνει ένα επίπεδο η τιμή της μοτοσικλέτας, σαν μεταχειρισμένη, που δεν κατεβαίνει άλλο. Φαντάσου πως πουλάμε Harley του 1997-1999 6.000 ευρώ. Καινούργια έχουν 10. Δέκα χρόνια μετά, κανένα ιαπωνικό μηχανάκι δεν κρατάει τόσο καλά την τιμή του. Ταυτόχρονα επειδή η Harley χρησιμοποιεί παλιές, αλλά καλά δοκιμασμένες, τεχνολογικές λύσεις, η μοτοσικλέτα δεν δείχνει ξεπερασμένη όταν περνάνε τα χρόνια.

M.T: Πείτε μας με λίγα λόγια, τις δραστηριότητες και τα δυνατά σημεία της επιχείρησης σας.
Φάνης Στρωματιάς: Οι δραστηριότητες και ταυτόχρονα τα δυνατά μας σημεία είναι οι χαμηλότερες τιμές της αγοράς στις μοτοσικλέτες, το πολύ καλό συνεργείο, οι ανταλλαγές, η οδική βοήθεια που προσφέρουμε στον πελάτη, τα μοναδικά test-ride σε track-days στην πίστα, και γενικά η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στον πελάτη μας. Μετά από 25 χρόνια, συνεχίζουμε να επενδύουμε πρώτα στον πελάτη, να βρισκόμαστε κοντά του από την αγορά της μοτοσικλέτας, στο service, στον εξοπλισμό της με έξτρα αξεσουάρ, στη βοήθεια σε οποιαδήποτε απαίτηση, ερώτηση ή πρόβλημα. Και ο πελάτης το αντιλαμβάνεται αυτό, και μας προτιμά.

 

??????? ????????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ