net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Triumph: Ξανά στα superbikes;

Πάει καιρός από τότε που η Triumph αποσύρθηκε από τα superbikes με την Daytona 955i να αποτελεί τον τελευταίο της εκπρόσωπο το μακρινό 2006. Νέα στοιχεία όμως δείχνουν πως οι Βρετανοί μάλλον σκέφτονται αρκετά σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστέψουν δριμύτεροι σε αυτή την κατηγορία.

 
Οι εικασίες για τη δημιουργία μίας καινούριας Daytona για την μεγάλη κατηγορία ξεκίνησαν, μάλλον δίκαια, αφού η βρετανική εταιρία διεξάγει δοκιμές σε πίστα της Ισπανίας με μία Ducati 1198 η οποία σύμφωνα με τον ιστότοπο «visordown.com» φέρει (για την ακρίβεια) και βρετανικές πινακίδες. Ναι καλά διαβάσατε οι άνθρωποι της Triumph δοκιμάζουν ένα από τα κορυφαία superbike, ένα φαινόμενο πολύ συνηθισμένο μεταξύ των κατασκευαστών όταν πρόκειται να κατασκευάσουν ένα καινούριο μοντέλο, ώστε να δουν τι ακριβώς μπορούν να κάνουν τα ανταγωνιστικά μοντέλα και σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούν οι ίδιοι.
Προς το παρόν οι κατάσκοποι της ιστοσελίδας που παραμονεύουν γύρω από την ισπανική πίστα δεν έχουν εντοπίσει κάποιο πρωτότυπο παρά μόνο τους δοκιμαστές της Triumph πάνω στο Ducati. Οπότε μάλλον έχουμε να κάνουμε για πολύ πρώιμο στάδιο όπου η ανάλυση του ανταγωνισμού έχει τον πρώτο λόγο. Το πρώιμο στάδιο των δοκιμών μάλλον επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως η Ducati θα παρουσιάσει την επόμενη χρονιά τη νέα της εκπρόσωπο στη μεγάλη κατηγορία, όποτε, είναι λογικό η Triumph να περιμένει λίγο ακόμη ώστε να δει με τι πραγματικά έχει να κάνει.
Πιο κοντά στην παραγωγή πάντως φαίνεται να είναι το νέο τουριστικό μοντέλο της εταιρίας, Trophy 1200, που σίμωνα πάλι με το «visordown.com», βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της εξέλιξής του ως πρωτότυπο.

 

TRIUMPH - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ