net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το N86 αποτελεί μια εξαιρετική value for money πρόταση καθώς πείθει με την ποιότητα κατασκευής του αλλά και τον εξοπλισμό που φέρει σε σχέση με την τιμή του.

Τα εντυπωσιακά και μοντέρνα γραφικά κάνουν το N86 να ξεχωρίζει χωρίς να θεωρούνται κραυγαλέα.

Στη Σαρδηνία για τη δημοσιογραφική παρουσίαση του Aprilia Caponord 1200 Rally.

Στη Μάλαγα για τη δημοσιογραφική παρουσίαση του Yamaha MT-09 Tracer.

Test Μακράς Διαρκείας: Κράνος Nolan N86

Το προσιτό αλλά υψηλών προδιαγραφών N86 της Nolan προσπαθεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα και το καταφέρνει σε εντυπωσιακό βαθμό. Το δοκιμάσαμε για ένα χρόνο και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

 
Αυτή είναι η πρώτη αυτόνομη δοκιμή μακράς διαρκείας προστατευτικού εξοπλισμού που δημοσιεύουμε στο Moto Τρίτη και το N86 είναι ίσως η καλύτερη αρχή! Το full face N86, τοποθετείται στη μέση της γκάμας της Nolan και έχει αναλάβει να μας “προσέχει” τον τελευταίο περίπου χρόνο. Σε αυτό το διάστημα πραγματικά μας κέρδισε με την ποιότητά του αφού θυμίζει μοντέλο ακριβότερης κατηγορίας και όχι ένα κράνος που κοστίζει μόλις 198 ευρώ, χωρίς γραφικά.

Σχεδίαση/Ποιότητα: Ξεχωρίζει δυναμικά
Το N86 είναι ένα κράνος που ξεχωρίζει με τη σπορ αλλά όχι κραυγαλέα σχεδίασή του. Τα εντυπωσιακά μοντέρνα γραφικά είναι προσεγμένα, είτε επιλέξετε σχέδιο με βερνίκι είτε κάποιο ματ, όπως το “Specter” που βλέπετε. Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνεται και η ποιότητα της βαφής. Το N86 δεν έχει ξεφλουδίσει μέχρι στιγμής από πετραδάκια, ενώ σε μερικές ατυχείς πτώσεις από τα 1,5 μ. περίπου έκανε πολύ λίγα και μικρά σημάδια, τα οποία διακρίνονται πολύ δύσκολα λόγω των εντυπωσιακών γραφικών

Εντυπωσιακή, για τα χρήματα που καλείστε να καταβάλλετε, είναι και η ποιότητα της κόκκινης εσωτερικής επένδυσης, η οποία δεν έχει δείξει κανένα σημάδι κόπωσης-φθοράς και κάνει το N86 να ξεχωρίζει πραγματικά. Αφαιρείται εύκολα και πλένεται, μπαίνει στη θέση της το ίδιο εύκολα, ενώ φέρει και υποδοχείς για γυαλιά στο εμπρός μέρος που κάνουν την πολύωρη χρήση σαφώς πιο άνετη.

Εφαρμογή/Εργονομία: Τα μεγάλα ατού
Το πιο δυνατό σημείο του N86 είναι η εφαρμογή. Αν το σχήμα του κρανίου σας κυμαίνεται σε αυτό που θεωρείται φυσιολογικό τότε το κράνοςπραγματικά θα “κουμπώσει” σφιχτά στο κεφάλι, θα αφήσει άπλετο χώρο για τα αυτιά (έχει προβλεπόμενες θέσεις για αυτά), θα “ανοίξει” όσο χρειάζεται και θα παραμείνει έτσι για…πάντα. Το βάρος μοιράζεται ομοιόμορφα στο κρανίο και τα έξυπνα σχεδιασμένα μαξιλαράκια μεταφέρουν την πίεση στα ζυγωματικά και όχι στα μάγουλα. Έτσι δεν θα νιώσετε ποτέ ότι παριστάνετε το ψάρι. Παράλληλα, το κράνος δεν θα κολλήσει ποτέ στη μύτη ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες με naked, απλά θα την αγγίξει. 

Εντυπωσιακή είναι και η ζελατίνα του N86. Προσφέρει πολύ καλή ορατότητα ενώ η αντίστασή της στις γρατσουνιές είναι εξωπραγματική! Mόνο σε πτώση θα κάνει σημάδια. Παράλληλα, η αντιθαμβωτική 2η ζελατίνα που συνοδεύει το N86 αποτρέπει κάθε θόλωμα, ενώ με την ζελατίνα στην κλειστή θέση οι τσιμούχες λειτουργούν εξαιρετικά και δεν αφήνουν ίχνος νερού να περάσει μέσα. Τις ηλιόλουστες ημέρες φροντίζει για τα μάτια μια μικρή πτυσσόμενη φιμέ ζελατίνα που κάνει καλή δουλειά, αν και θα την θέλαμε να κατεβαίνει λίγο πιο χαμηλά.

Οι αεραγωγοί είναι το μόνο πράγμα που “δείχνει” την τιμή του Ν86. Τις ζεστές ημέρες δροσίζουν λίγο το πάνω μέρος του κεφαλιού, ενώ μέτριος σε ένταση είναι και ο αέρας από τις διόδους του πιγουνιού. Παράλληλα, σε υψηλές ταχύτητες, ο θόρυβος κυμαίνεται σε αντίστοιχα επίπεδα, ωστόσο ένα ζευγάρι ωτασπίδες θα λύσουν οριστικά το θέμα, αν ταξιδεύετε με αυτό τον τρόπο. Κατά τα άλλα η αεροδυναμική του N86 είναι πολύ καλή και δεν πρόκειται να σας απασχολήσει όσο γρήγορα και αν πηγαίνετε.

Συμπέρασμα: Αξίζει της προσοχής σας
Η Nolan έχει κάνει μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια τα τελευταία χρόνια και έχει καταφέρει να μεταφέρει πράγματα που χαρακτηρίζουν μόνο ακριβά κράνη στη μεσαία σειρά της. Το Ν86 είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα. Όμορφο design, εντυπωσιακά γραφικά, ποιοτική βαφή, πολύ καλή εφαρμογή και πλούσιος… στάνταρ “εξοπλισμός” (επιρρίνιο και υποσιάγωνο συν όλα τα παραπάνω που αναφέραμε) το κάνουν μια πρόταση που πρέπει πραγματικά να δείτε από κοντά.

Το Nolan N86 θα το βρείτε στην Μπαξεβάνης Moto με την τιμή του να ξεκινά από τα 198 ευρώ, χωρίς γραφικά.

Φωτογραφίες: Μάιρα Μακρυδάκη, αρχείο

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ