net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Εξυγίανση των οικονομικών ο πρώτος στόχος

Τελικά μετά από την έντονη φημολογία των τελευταίων μηνών και τα ονόματα πολλών επίδοξων μνηστήρων, η Harley – Davidson ήταν αυτή που αγόρασε το 100% της MV Agusta προς 70 εκατομμύρια ευρώ, ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα χρέη της Ιταλικής εταιρείας.

 
Στην αγορά συμπεριλαμβάνονται φυσικά και τα δικαιώματα της Cagiva και με αυτόν τον τρόπο οι αμερικανοί αποκτούν πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά, με δύο ηχηρά «ονόματα» των οποίων η γκάμα μπορεί να συμπεριλάβει από όλες τις υπάρχουσες κατηγορίες.

Σε ότι αφορά στην MV Agusta ειδικά, έδρα παραμένει το Varese στην Ιταλία, ο Καστιλιόνι θα συνεχίζει να εκτελεί καθήκοντα πρόεδρου (με αρμοδιότητες και στην εξέλιξη των μοτοσικλετών), ο Tαμπουρίνι θα επιμελείται του τμήματος σχεδιασμού, ενώ το management του ομίλου θα αναλάβει άνθρωπος που θα υποδειχθεί από την Harley-Davidson.

«Οι πελάτες μας ζητούν απόδοση δίχως συμβιβασμούς από εξειδικευμένες μοτοσικλέτες κορυφαίας απόδοσης» δήλωσε ο Κατιλιόνι μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας και συμπλήρωσε «H Harley-Davidson είναι μια εταιρεία που μπορεί να το κατανοήσει πλήρως το πόσο σημαντικός είναι ο παράγοντας «αίσθηση» και σε συνδυασμό με την εμπειρία της σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, πιστεύω ότι το μέλλον της MV Agusta διαγράφεται λαμπρό.»

Με την σειρά του, ο Jim Ziemer διευθύνων σύμβουλος της Harley-Davidson δήλωσε: «Η κατασκευή μοτοσικλετών δεν είναι απλώς μια επιχειρηματική δραστηριότητα για την Harley-Davidson και την Buell, αλλά πάθος. Το ίδιο πάθος συμμερίζονται και οι αναβάτες που προτιμούν τις μοτοσικλέτες μας, επιδεικνύοντας μια απίστευτη αφοσίωση. Οι ΜV Agusta και Cagiva μας μοιάζουν σε αυτό και αποτελούν δύο πολύ γνωστά και δημοφιλή ονόματα στην Ευρώπη, ενώ οι μοτοσικλέτες τους αποτελούν συνώνυμο της όμορφης σχεδίασης, των επιδόσεων και γενικά φέρουν ανόθευτα τα χαρακτηριστικά της Ιταλικής σχολής.»

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ