net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Νέο Honda mega scooter…

…ακούγεται πως θα παρουσιαστεί στο Μιλάνο, εξοπλισμένο με αρκετά ηλεκτρονικά gadgets και προχωρημένη σχεδίαση. Η βάση για το νέο αυτό scooter –που όπως λέγεται θα αποτελέσει το «γερό χαρτί» της Honda στην EICMA-, δεν αποκλείεται να είναι κάποιο από τα πρωτότυπα E4-01 και GRF-01.

 
Η αλήθεια είναι πως η Honda έχει αρκετό καιρό να παρουσιάσει κάτι νέο στην κατηγορία και σε ότι αφορά στο πρόσφατο DN-01, αποτελεί περισσότερο μια πιο «μοτοσικλετιστική» προσέγγιση, παρά ένα συμβατικό mega scooter μοντέλο. Απ την άλλη, μπορεί τα Silverwing να στέκονται ακόμα επάξια στην αγορά, αλλά ο ανταγωνισμός είναι πλέον πλήρως ανανεωμένος και με περισσότερα κυβικά, οπότε είναι πολύ πιθανό τα δημοσιεύματα του Ισπανικού Solomoto30, να έχουν βάση.

Η Honda έχει παρουσιάσει στο παρελθόν δύο πολύ ενδιαφέροντα πρωτότυπα, το E4-01 και το GRF-01, από τα οποία μπορούν να μεταφερθούν αυτούσια ή με τροποποιήσεις, αρκετά σχεδιαστικά και κατασκευαστικά στοιχεία, σε ένα μοντέλο ευρείας παραγωγής. Ειδικότερα το GRF-01 που είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση όταν παρουσιάστηκε, αποτελεί μια περίπτωση από την οποία η Honda μπορεί να «αντλήσει» πληθώρα χαρακτηριστικών.

Το σίγουρο είναι βέβαια ότι θα γίνουν οι προβλεπόμενες «περικοπές», αφού ένα scooter με μονόμπρατσο μπροστά, τετρακύλινδρο διάταξης boxer κινητήρα με V-TEC και οθόνες που προβάλλουν τα τεκταινόμενα πίσω αντί καθρεπτών, θα βγαίνει κάπως ακριβό…

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ