net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Νέα Enfield Bullet Classic 500

Η Enfield Bullet είναι η μακροβιότερη μοτοσικλέτα παραγωγής της αγοράς. Φέτος, γιορτάζοντας τα 76 χρόνια της (παρουσιάστηκε το 1932), η Ινδική Enfield παρουσίασε ένα επετειακό μοντέλο με χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες που πλησιάζουν όσο ποτέ το Βρετανικό αρχέτυπο.

 
Παρατηρώντας την μονόσελη Bullet Classic 500 κανείς, πραγματοποιεί ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο. Τα φτερά, ο κινητήρας, το ρεζερβουάρ, οι εξατμίσεις, τα όργανα και γενικότερα η κατασκευαστική δομή και η σχεδίαση , αποτελούν τον «απόηχο» του μοτοσικλετιστικού παρελθόντος. Είναι τόσο μεγάλη η προσοχή στην λεπτομέρεια που εύκολα μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση πως πρόκειται για μοντέλο των αρχών της δεκαετίας του 40 και όχι για μια μοτοσικλέτα που κατασκευάζεται στην εποχή μας.

Παρ΄ όλη την κλασσική εμφάνιση όμως, η Enfield Bullet 500 αποτελεί ένα καθ΄ όλα σύγχρονο μοντέλο. Ο 500άρης μονοκύλινδρος κινητήρας είναι νέος και τροφοδοτείται μέσω ψεκασμού, ενώ για πρώτη φορά σε Enfield, κιβώτιο και συμπλέκτης συμπεριλαμβάνονται σε έναν ενιαίο χώρο στο κάρτερ και δεν αποτελούν ξεχωριστά τμήματα, χάριν στην Unit Construction Engine σχεδίαση. Η απόδοση του κινητήρα είναι 27,2 ίπποι στις 5.250 σ.α.λ., ισχύς ικανή να προσδώσει στην μοτοσικλέτα τελική της τάξεως των 120+ χ.α.ω., ενώ το φρενάρισμα αναλαμβάνουν ένα δισκόφρενο διαμέτρου 280 χλστ. και ένα ταμπούρο 152 χλστ.

Η μοτοσικλέτα, εκτός από το πράσινο ανοικτό χρώμα θα διατίθεται και σε μπορντώ και μαύρο, με το λευκό να κάνει την διχρωμία στο ρεζερβουάρ σε κάθε περίπτωση.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ