net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

RD 350 ξανά στην παραγωγή;

Έντονη είναι η φημολογία πως η Yamaha σχεδιάζει την αναβίωση των δίχρονων κινητήρων μεγάλου κυβισμού και μάλιστα σκοπεύει να παρουσιάσει μια σειρά μοντέλων τα οποία θα κινούνται από αυτούς. Το RD 350, είναι η μοτοσικλέτα που πιθανότατα θα παρουσιαστεί πρώτη.

 
Είναι σίγουρο, πως οι λάτρεις του δίχρονου κινητήρα…προσεύχονται νυχθημερόν ώστε κάποια στιγμή, ο χαρακτηριστικός στριγκός ήχος και η μυρωδιά του διχρονόλαδου να επιστρέψουν ξανά στους δρόμους.

Οι αυστηρές προδιαγραφές ρύπων που ισχύσαν στις περισσότερες αγορές τα τελευταία χρόνια, αποτέλεσαν την «χαριστική βολή» για τους δίχρονους κινητήρες με αποτέλεσμα να σταματήσει η παραγωγή πολλών αξιόλογων μοτοσικλετών.

Τον «σκόπελο» αυτών των –αυστηρών- προδιαγραφών θα πρέπει να αποφύγει η Yamaha αν πραγματικά σκοπεύει να βγάλει στην παραγωγή μια δίχρονη μοτοσικλέτα επιδόσεων. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αφού οι τεχνολογικές εφαρμογές που θα χρησιμοποιηθούν για την μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων θα είναι σίγουρα πολλές και θα πρέπει να μην λειτουργήσουν εις βάρος της χαρακτηριστικής απόδοσης του δίχρονου κινητήρα.

Μέχρι στιγμής, ένα θρυλικό όνομα του παρελθόντος φιγουράρει ως το πιθανότερο project αναβίωσης των δίχρονων μοτοσικλετών και αυτό δεν είναι άλλο από το RD 350. Το σχέδιο που «αλιεύσαμε» από το διαδίκτυο δεν αποτελεί κάτι επίσημο, αλλά πιστεύουμε ότι είναι πολύ κοντά σε αυτό που θα μπορούσε να παρουσιάσει η Yamaha, αφού έχουν χρησιμοποιηθεί πολλά στοιχεία από το supersport R6.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ