net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον

Πρωτότυπα υβριδικά scooter παρουσίασε η Piaggio, δείχνοντας την πρόθεσή της για ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον. Σαν βάση χρησιμοποιήθηκαν τα μοντέλα LX , X8 και MP3, τα οποία ενσωμάτωσαν το σύστημα που συνδυάζει τον βενζινοκινητήρα με τον ηλεκτροκινητήρα.

 
Το νέο σύστημα της Piaggio (HyS όπως ονομάζεται) δε χρησιμοποιεί ανεξάρτητα τους δύο τύπους κινητήρα, αλλά τους συνδυάζει τόσο μηχανολογικά, όσο και ηλεκτρονικά, με στόχο να αποκομίσει τα θετικά και των δύο “κόσμων”. Πιο συγκεκριμένα, ο βενζινοκινητήρας λειτουργεί όπως ακριβώς και σε κάθε άλλο δίτροχο, φορτίζοντας όμως παράλληλα τις μπαταρίες του ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος μπαίνει στο “παιχνίδι” όταν απαιτείται έξτρα δύναμη (όπως πχ. σε εκκινήσεις από στάση), αυξάνοντας την απόδοση κατά 85%, σύμφωνα με την Piaggio. Ο τρόπος λειτουργία αυτός συμβάλλει στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων, αλλά και της κατανάλωσης καυσίμου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως παρέχεται η επιλογή αποκλειστικά ηλεκτροκίνησης, με μηδενική ρύπανση και αυτονομία που φτάνει τα 20 χιλιόμετρα.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για άμεση παραγωγή, αλλά η Piaggio έχει δείξει στο παρελθόν την πρόθεση της να καινοτομεί, συνεπώς τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί.

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ