net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Yamaha T-Max 750 το 2010!

Το νέο προέκυψε όταν ένα μηχανολογικό σχέδιο προς κατοχύρωση της Yamaha, «διέρρευσε» και έφτασε στα χέρια δημοσιογράφων του εξωτερικού. Σε αυτό απεικονίζεται ένας τρικύλινδρος σε σειρά κινητήρας παρόμοιας αρχιτεκτονικής με αυτόν του υπάρχοντος 500άρη του T-Max.

 
Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που το T-Max «τάραξε» τα νερά στη κατηγορία, όντας στην εποχή του το μεγαλύτερο σε κυβισμό scooter, με συμπεριφορά που προερχόταν από τον κόσμο των μοτοσικλετών. Από τότε ο δρόμος άνοιξε και για τους άλλους κατασκευαστές, για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου το 800άρι GP της Gilera δεν αφήνει καμία αμφιβολία σχετικά με το αν τα scooter μπορούν να «αντέξουν» κυβισμούς της τάξεως αυτής.

Με τη Kymco να έχει ήδη έτοιμο το Μyroad 700i και τη BMW να ετοιμάζεται να παρουσιάσει το δικό της mega-scooter στα 800 κ.εκ., η Yamaha δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη, αφού –δικαίως- θεωρείτε ο «εμπνευστής» της συγκεκριμένης κατηγορίας. Αν μη τι άλλο αναμενόμενη λοιπόν η συγκεκριμένη κίνηση, με το T-Max να ανεβάζει το κυβισμό τους στα 750 κ.εκ. χάριν στο νέο τρικύλινδρο κινητήρα του οποίου τα σχέδια προσφάτως κατοχύρωσε η Yamaha.

Το νέο T-Max 750 θα διατηρήσει την επιθετική σχεδιαστική φιλοσοφία του υπάρχοντος μοντέλου, ενώ σίγουρα θα υπάρξει σημαντική αναβάθμιση σε ότι αφορά στα φρένα, στις αναρτήσεις και στο πλαίσιο, ώστε να διαχειρίζεται αποτελεσματικά η μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Ο sport χαρακτήρας που αποτελούσε ανέκαθεν τη «σημαία» του T-Max θα διατηρηθεί αναλλοίωτος, ενώ σημαντική αναβάθμιση θα πρέπει να περιμένουμε και στο επίπεδο του εξοπλισμού, με το YCC-T wireless γκάζι της Yamaha, να αποτελεί ένα πιθανό προς εφαρμογή σύστημα.

Το νέο T-Max 750 αναμένεται να παρουσιαστεί στις εκθέσεις του Νοέμβριου αυτής της χρόνιας, ενώ η διάθεση του στη αγορά θα ξεκινήσεις στις αρχές του 2010.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ