net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η πρωϊνή ενημέρωση των αναβατών. Όλοι άκουγαν με προσοχή τις συμβουλές ασφαλείας!

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο κ. Ντίνος Πετρής της Michelin, ο κ. Λιγνός του Wheelcity και ο Γ. Χάλαρης του Track-day.gr. Στο κέντο διακρίνεται ένα από τα μόλις 30 ζευγάρια Michelin Pilot Power Moto GP edition που θα έρθουν στην Ελλάδα!

Στιγμές δράσης μέσα από την πίστα!

Στιγμές δράσης μέσα από την πίστα!

Στιγμές δράσης μέσα από την πίστα!

Στην πίστα...

Η ίδια η πίστα των Σερρών, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πίστα των Βαλκανίων, γνωστή σε πολλούς και ως «ο ναός». Η μήκους 3,186 χιλιομέτρων διαδρομή έχει 16 στροφές και η χάραξη επιτρέπει υψηλή μέση ταχύτητα, με λίγα φρένα και στρωτή ροή. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που πάνω από 100 αναβάτες δήλωσαν συμμετοχή στο track day! Στην εκδήλωση συμμετείχαν αναβάτες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Βουλγαρία, το Ισραήλ αλλά και την...Νότιο Αφρική-ένας Έλληνας αναβάτης ονόματι Μιχάλης, κάτοικος της ακριτικής χώρας, ταξίδεψε 3 ολόκληρες μέρες, προκειμένου να απολαύσει τις Σέρρες και την πίστα!

Η δράση στην πίστα ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Τα paddocks σταδιακά γέμιζαν με μοτοσυκλέτες και το πρώτο πράγμα που έγινε, ήταν η ενημέρωση ασφαλείας. Οι αναβάτες ενημερώθηκαν για την σημασία των σημαιών, τη χρονομέτρηση που θα γινόταν κατά την διάρκεια της ημέρας, τον διαχωρισμό σε κατηγορίες –αρχάριοι, ενδιάμεσοι, προχωρημένοι, αγωνιζόμενοι- και τους κανονισμούς λειτουργίας της πίστας. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός –και τις δύο μέρες- και οι θερμοκρασίες απλά ιδανικές, χωρίς πολλή ζέστη αλλά ούτε και υπερβολική «δροσιά».

Το θέαμα προσέφερε απλόχερα ενθουσιασμό και αδρεναλίνη σε όλους τους παρευρισκόμενους. Οι αγωνιζόμενοι και οι προχωρημένοι, με τις μεγάλες τους ταχύτητες έκαναν το κοινό να τους κοιτά...αποσβολωμένο στην πίστα, ενώ οι πολυάριθμες συμμετοχές σε αρχάριο και μέσο επίπεδο είναι ατράνταχτη απόδειξη ότι η επιθυμία, αλλά και η ανάγκη, για οδηγική βελτίωση των αναβατών σε ένα ασφαλέστατο και ελεγχόμενο περιβάλλον, είναι ακόμη ζωντανή.




Για την καθοδήγηση αρχάριων και ενδιάμεσων, οι 3 πλοηγοί, Κώστας Καλαντζόπουλος, Γιώργος Σαλλακίδης αλλά και ο ίδιος ο Γιώργος Χάλαρης, έδειξαν τον ρυθμό εντός πίστας, ενώ μας αποκάλυψαν τα μυστικά και τις γραμμές της στα paddocks. Δυναμικό παρών στην διοργάνωση έδωσε η ΚΤΜ SEE, που διέθεσε μοτοσυκλέτες για test ride, αλλά και ο κ. Λιγνός με το Wheelcity, το γνωστό κατάστημα ελαστικών, το οποίο προσέφερε ελαστικά Michelin, φυσικά με επιτόπου τοποθέτηση!



Την δεύτερη ημέρα, παρά τα σύννεφα που έκαναν πρόσκαιρα την εμφάνισή τους νωρίς το πρωί, οι αναβάτες δεν πτοήθηκαν ούτε στο ελάχιστο. Η πίστα ήταν πραγματικά κατάμεστη, η δράση και το θέαμα αμείωτα, ενώ στις 3 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο διάλειμμα, με προβολή του αγώνα Moto GP του Aragon! 


 

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ