net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Mια πολύ επίκαιρη τεχνολογική πρόταση από την Honda...

O κινητήρας που θα φέρει το νέο scooter.

Υβριδικό Honda scooter!

Με σκοπό την κατασκευή ενός scooter με την μικρότερη κατανάλωση από ότι ήδη υπάρχει στην αγορά, η Ηonda δημοσίευσε σχέδια για ένα νέο μοντέλο που μάλλον θα παρουσιαστεί το 2017.

 
Ακόμα ένα νέο από το πολύ ενεργό, τις τελευταίες μέρες, μέτωπο της Honda. Αυτή τη φορά, έχουμε να κάνουμε με σχέδια πατέντας που κατατέθηκαν, στα οποία απεικονίζεται ένα υβριδικό scooter στα σκαριά! 

Στα σχέδια αυτά βλέπουμε τόσο τη μορφή του scooter, στην οποία διακρίνουμε την τοποθέτηση του κινητήρα, όσο και τον ίδιο τον κινητήρα, ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος με ένα ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο θα αναλαμβάνει την παροχή ισχύος στις χαμηλότερες, εντός πόλης, ταχύτητες. 

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι λεπτομέρειες που μας δείχνουν την τακτοποίηση, πάνω στο πλαίσιο του scooter, των ηλεκτρικών και των συμβατικών εξαρτημάτων και της ίδιας της μονάδας ισχύος, είναι καθορισμένες με μεγάλη ακρίβεια, πράγμα που μας υποδηλώνει ότι η Honda μεταξύ άλλων θέλει να προστατέψει το καινούργιο της δημιούργημα, έναντι αντιγραφών από τους ανταγωνιστές της! 

H προς έγκριση πατέντα επίσης αναφέρει ότι το νέο μοντέλο θα διαθέτει σύστημα με start-stop και ότι οι δύο κινητήρες -ηλεκτρικός και βενζίνης- θα μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα και ταυτόχρονα, εάν ζητηθεί περισσότερη δύναμη από τον οδηγό. 

Εμφανισιακά, φαίνεται ότι το scooter είναι βασισμένο στα υπάρχοντα SH μοντέλα, οπότε είναι πολύ πιθανόν το τελικό μοντέλο να μας είναι γνώριμο στην όψη… Με την κίνησή της αυτή λοιπόν η Honda επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας, σε μια εποχή όπου οι υβριδικές προτάσεις στην αυτοκίνηση διαρκώς πληθαίνουν και αποτελούν δυνατά χαρτιά για το άμεσο αλλά και το απώτερο μέλλον! 

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ