net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στο WSBK θα αγωνίζεται του χρόνου ο de Puniet για την Crescent Suzuki. Παραμένει δοκιμαστής των Ιαπώνων στο MotoGP.

WSBK: Στην Crescent Suzuki ο de Puniet

Με τον καλύτερο τρόπο εξαργύρωσε ο Randy de Puniet τη χρονιά του ως δοκιμαστής της MotoGP μοτοσικλέτας της Suzuki. Ο Γάλλος θα αγωνιστεί του χρόνου στο Π.Π. Superbike στο πλευρό του Alex Lowes.

 
Στα 15 χρόνια επαγγελματικής καριέρας ο 33χρονος πλέον de Puniet έχει 139 εκκινήσεις στο MotoGP και έχει κερδίσει και πέντε αγώνες στην κατηγορία GP 250. Κατά τη διάρκεια του 2014 ήταν ένας από τους βασικούς αναβάτες εξέλιξης της νέας μοτοσικλέτας της Suzuki για το MotoGP (GSX-RR) με την οποία θα επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας την ερχόμενη σεζόν.

Το χρόνου ο Randy de Puniet θα αγωνιστεί με την ομάδα της Crescent Suzuki στο WSBK και θα έχει παράλληλα και καθήκοντα δοκιμαστή για την MotoGP ομάδα της Suzuki με συγκεκριμένο στόχο• να ταιριάξει τα χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας στα νέα ελαστικά της Michelin που θα αποτελούν τον προμηθευτή του πρωταθλήματος από το 2016.

Για την νέα πρόκληση που θα αντιμετωπίσει το 2015 ο de Puniet δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Crescent Suzuki για το Π.Π.Superbike γιατί ο στόχος μου για το 2015 ήταν να επιστρέψω στους αγώνες. Οι δοκιμές που έκανα αυτή τη χρονιά ήταν κάτι καλό για μένα αλλά αυτό που θέλω πραγματικά είναι να αγωνίζομαι! Πραγματικά απόλαυσα τον αγώνα μου στις 8 ώρες της Suzuka φέτος (2ος με την ομάδα της Yoshimura)-το να αγωνίζεσαι, να πολεμάς και να ανεβαίνεις στο βάθρο είναι τα πάντα για μένα. Είχα την ευκαιρία να έρθω στην ομάδα της Crescent για την επόμενη σεζόν και είμαι πολύ χαρούμενος. Η προτεραιότητά μου είναι να μείνω με τη Suzuki γιατί θέλω να μείνω σε αυτή την «οικογένεια» και για μένα είναι μια καινούρια πρόκληση-ένα νέο πρωτάθλημα, μια νέα μοτοσικλέτα, νέο ελαστικό, όλα είναι διαφορετικά και έχω πολλά πράγματα να μάθω αλλά είμαι έτοιμος για αυτό και έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση. Έρχομαι σε μια πολύ δυνατή ομάδα με μεγάλη εμπειρία και νομίζω ότι η μοτοσικλέτα θα είναι καλή για την επόμενη χρονιά. Έχουμε ένα καλό πλάνο δοκιμών και νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Phillip Island την επόμενη σεζόν.»

Οι δοκιμές του de Puniet με το GSX-R 1000 θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τη λήξη του WSBK.

 

SUZUKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ