net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Σχήμα "σφήνας", που προφανώς εξυπηρετεί αεροδυναμικούς σκοπούς, για την μοτοσικλέτα της Kawasaki.

Με τον αριθμό 30, διακρίνονται τα winglets εκατέρωθεν των πλευρών της μοτοσικλέτας. Ψηλή ζελατίνα και clipons σε επίσης ψηλή θέση, συνηγορούν σε όρθια θέση οδήγησης.

Τομή στον διαμήκη άξονα των winglets που θυμίζουν ανετραμμένο φτερό αεροπλάνου. Αυτό σημαίνει downforce, δηλαδή δύναμη που "πιέζει" την μοτοσικλέτας προς το έδαφος, σταθεροποιόντας την στις υψηλές ταχύτητες.

Τι ετοιμάζει η Kawasaki;

Μια σειρά από σχέδια κατέθεσε η Kawasaki προς κατοχύρωση, στα οποία απεικονίζεται μια αν μη τι άλλο περίεργη μοτοσικλέτα, με πολύ προτεταμένο ρύγχος και winglets όπως αυτά του H2R.

 

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν, η μοτοσικλέτα αυτή έχει ολόσωμο fairing και ένα πολύ προτεταμένο ρύγχος, που εκτείνεται μέχρι την άκρη του μπροστινού ελαστικού, δημιουργώντας μια εμπροσθόβαρη -τουλάχιστον οπτικά- κατανομή.

Διακρίνεται επίσης  το ψηλό τιμόνι και η πολύ μεγάλη σε έκταση ζελατίνα που είναι αναγκαία για την κάλυψη του οδηγού, ενώ  εντύπωση προκαλούν το πολύ μακρύ ψαλίδι και τα πτερύγια - winglets που έχουν τοποθετηθεί δεξιά και αριστερά από το ψυγείο. 

Όλα τα ανωτέρω εξυπηρετούν την αεροδυναμική και οδηγούν σε μια κοινή συνισταμένη ως συμπέρασμα: υψηλές ταχύτητες. 

Απόντων οποιονδήποτε άλλων πληροφοριών, δεν μπορούμε λοιπόν παρά να εικάζουμε ότι πρόκειται για μια μοτοσικλέτα της κατηγορίας Sport Touring ή hyper GT, αν λάβουμε φυσικά υπόψη την σχετικά όρθια θέση οδήγησης. 

Τι ετοιμάζει λοιπόν η Kawasaki;  Ίδωμεν… 



 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ