Σόλο ή με παρέα στο ταξίδι;

Σόλο ή με παρέα στο ταξίδι;

- Στον καθένα ταιριάζει κάτι διαφορετικό ανά περίοδο της «ταξιδιωτικής του ζωής».
- Μόνος σου ακολουθείς το ρυθμό σου και είσαι πιο ελεύθερος στις επιλογές σου.
- Με παρέα χτίζεις κοινά βιώματα και έχεις βοήθεια αν χρειαστείς

Στον καθένα ταιριάζει κάτι διαφορετικό ανά περίοδο της «ταξιδιωτικής του ζωής»

Όταν κανονίζεις ένα ταξίδι υπάρχουν πάντα δύο επιλογές. Να φύγεις μόνος ή να κανονίσεις με συνεπιβάτη ή άλλους μοτοσυκλετιστές και το ταξίδι να γίνει «της παρέας». Το καθένα έχει θετικά και αρνητικά, αλλά εν τέλει έχει να κάνει με το τι προτιμά ο καθένας και πως έχει στο μυαλό του αυτή την «διαφυγή» από την καθημερινότητα. Δεν υπάρχει λάθος και σωστό σε αυτές τις καταστάσεις, καθώς ακόμα και για τον ίδιο άνθρωπο μπορούν να υπάρχουν διαφορετικές περίοδοι στη ζωή του (ή ακόμα και διαφορετικά ταξίδια στην ίδια περίοδο) όπου η μια «λύση» να είναι προτιμότερη από την άλλη.


 

Μόνος σου ακολουθείς το ρυθμό σου και είσαι πιο ελεύθερος στις επιλογές σου

Τα θετικά αυτής της κατάστασης είναι εύκολα και άμεσα αναγνωρίσιμα. Καταρχάς σχεδιάζεις το ταξίδι όπως ακριβώς θες εσύ, σύμφωνα με τα δικά σου γούστα και επιθυμίες. Μπορείς να επιλέξεις τι σε ενδιαφέρει να δεις και το κυριότερο – τη διαδρομή. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη λέει το ρητό και είναι αλήθεια ότι με πολλούς διαφορετικούς τρόπους μπορείς να φτάσεις στο ίδιο σημείο, επιλέγοντας την εθνική για παράδειγμα ή επαρχιακούς δρόμους ή (το πιο συνηθισμένο) μια μίξη.



Όταν είσαι μόνος σου αυτή η μίξη μπορεί να προσαρμοστεί ακριβώς στα δικά σου κριτήρια και το ίδιο ισχύει και για το ρυθμό του ταξιδιού. Καθότι δεν απολαμβάνουμε όλοι τα ίδια πράγματα με τον ίδιο τρόπο για κάποιον το ταξίδι μπορεί να σημαίνει να γράφεις άπειρα χιλιόμετρα στην εθνική και να βλέπεις τις πόλεις να «περνάνε πίσω σου» ενώ για κάποιον άλλον μπορεί να είναι η εξερεύνηση μέχρι και του τελευταίου χωματόδρομου και της τελευταίας κουκίδας του χάρτη.



Για άλλους η ίδια η ουσία του μοτοσυκλετισμού έγκειται στο μοναχικό ταξίδι. Χωρίς κανέναν αντιπερισπασμό, ο αναβάτης γίνεται ένα με τη μοτοσυκλέτα και οι δυό τους, σαν ένα ενιαίο σύνολο διασχίζουν τον κόσμο, μαζί και ολομόναχοι.


 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με παρέα χτίζεις κοινά βιώματα και έχεις βοήθεια αν χρειαστείς

Για άλλους η μοτοσυκλέτα είναι κοινωνικό σπορ. Είναι οι εμπειρίες και οι αναμνήσεις που δένουν τους ανθρώπους που γράφουν χιλιόμετρα μαζί, οι στάσεις και οι κουβέντες σε αυτές, οι κοινές διανυκτερεύσεις. Εδώ και πάλι υπάρχουν πολλά θετικά, με κυριότερο ότι αν συμβεί το ο,τιδήποτε στο δρόμο δεν είσαι μόνος.



Οι φίλοι σου, οι συνταξιδιώτες σου θα σε βοηθήσουν, όπως θα τους βοηθήσεις και εσύ και αυτό είναι ένα σκέλος που χτίζει πιο δυνατά κοινά βιώματα. Από την άλλη, όταν εμπλέκονται πολλοί άνθρωποι στο σχεδιασμό και την εκτέλεση μιας διαδρομής μπορείς να ανακαλύψεις πράγματα που δεν θα ανακάλυπτες μόνος σου, καθώς ο ένας προτρέπει τον άλλον και τον οδηγεί σε νέες αχαρτογράφητες διαδρομές.



Βεβαίως υπάρχει και άλλος αέρας στην στάση. Αυτές οι ολιγόλεπτες ή πιο μεγάλες παύσεις οδήγησης που φέρνουν τη συζήτηση, στην οποία ο καθένας μοιράζεται διαφορετικά την εμπειρία που μόλις βίωσε, εστιάζοντας σε διαφορετικά σημεία και έτσι επιτρέποντας και σε εσένα να «δεις» πράγματα που θα σου περνούσαν απαρατήρητα.

Για πολλούς αυτό είναι αρκετό, όμως υπάρχουν και οι οπαδοί της ενδοεπικοινωνίας. Εκεί πραγματικά το ταξίδι περνάει σε άλλη διάσταση, καθώς αν οι αναβάτες παραμένουν αρκετά κοντά μπορούν να συνομιλούν καθ`όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, αναλύοντας σε πραγματικό χρόνο την εμπειρία.

Προφανώς όπως σε όλες τις εκφάνσεις του μοτοσυκλετισμού δεν υπάρχει λάθος και σωστό. Διαφορετικά πράγματα ταιριάζουν σε διαφορετικούς ανθρώπους και το καλό της μοτοσυκλέτας είναι ακριβώς ότι επιτρέπει στον κάθε αναβάτη νε βιώσει αυτή την εμπειρία όπως επιθυμεί. Και οι επιλογές είναι πολλές.