net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Νέα τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας αναβάτη, από την Sony και την Nolan!

Smart κράνος από την Nolan!

H ιταλική εταιρεία κρανών συνεργάστηκε με την Sony και θα παρουσιάσει μια τεχνολογία έξυπνου κράνους στην EICMA!

 
Η ιταλική Nolan μπαίνει δυναμικά στον χώρο των «έξυπνων κρανών» και της επαυξημένης πραγματικότητας, μέσω ενός νέου συστήματος που ανέπτυξε σε συνεργασία με την Sony! Συγκεκριμένα, το νέο σύστημα ονομάζεται N-Com Arx και θα παρουσιαστεί στην EICMA, στο Μιλάνο!
Το Ν-Com Arx θα είναι ένα σύστημα, το οποίο εισάγει μια ειδική, διάφανη οθόνη, η οποία θα παρεμβάλλεται μεταξύ των ματιών του αναβάτη και της ζελατίνας του κράνους. Σε συνεργασία με τον ηλεκτρονικό εγκέφαλο της Sony και μιας εφαρμογής για smartphone, θα παρέχει πληροφορίες ασφάλειας στον αναβάτη, ενώ ο τελευταίος θα λαμβάνει και ηχητικά μηνύματα, μέσω συστήματος ακουστικών το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στο κράνος.

Η οπτική τεχνολογία που η Sony ανέπτυξε για το σύστημα είναι ολογραφική, η οποία υπόσχεται άνετη θέαση από τον αναβάτη, πάνω σε μία διάφανη οθόνη προβολής, χώρις να παρεμβάλλεται σημαντικά στο οπτικό του πεδίο!

Η Nolan θα θέσει προς παρουσίαση την νέα της τεχνολογία -σε επίπεδο πρωτότυπου- στην EICMA, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν το ειδικό κράνος για περίπου 10 λεπτά, στο stand της εταιρείας! Αναμφίβολα μια ενδιαφέρουσα είδηση, μένει μόνο να δούμε αν θα μπορέσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες, τις οποίες αντιμετώπισαν άλλες προτάσεις τέτοιων συστημάτων στο χώρο…
 

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ