net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο Stewart είχε ανακοινώσει πως το πρωτάθλημα του 2015 θα ήταν το τελευταίο του, τον πρόλαβε όμως η ποινή αποκλεισμού για αμφεταμίνες.

Το Adderall είναι αγαπημένη ντόπα σε Ράγκμπι, Baseball και πολλά ακόμη πρωταθλήματα, αλλά και αγαπημένο "άλλοθι" αθλητών.

Σκληρή ποινή για τον ντοπέ James Stewart

Ο Αμερικανός Πρωταθλητής AMA Supercross, James Stewart είχε πιαστεί ντοπέ τον Απρίλιο. Χθες 17/12/2014 ανακοινώθηκε πως αποκλείεται από τους αγώνες για 16 μήνες, χάνοντας έτσι τη σεζόν του 2015!

 
Ο James Stewart είχε πιαστεί "ντοπέ" στις 12 Απριλίου, όταν σε ένα τεστ, βρέθηκε θετικός σε αμφεταμίνες. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως οι αρμόδιοι τον ειδοποίησαν πολύ αργότερα, στις 17 Ιουνίου, ενώ προσπάθησε να δικαιολογηθεί (δίχως να φανεί ιδιαίτερα πειστικός) λέγοντας πως η αποτυχία του στο τεστ ήλθε λόγω του φάρμακου Adderall που παίρνει για μια ασθένεια του, τη φύση της οποίας δεν θέλησε να αποκαλύψει. Σημειώστε πως το Adderall δίνεται συνήθως σε άτομα που πάσχουν από Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), δηλαδή από Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής / Υπερκινητικότητα, αλλά και σε όσους πάσχουν από ναρκοληψία. 

ADHD
Η ελλειμματική προσοχή / υπερκινητικότητα - ΔΕΠΥ (Attention-Deficit Hyperactivity Disorder - ADHD) αποτελεί μία συστηματική συμπεριφορά του ατόμου που απαντάται συχνά κατά την παιδική ηλικία. Εμφανίζεται νωρίς στην αναπτυξιακή πορεία του ατόμου και επηρεάζει την ικανότητά του να συγκεντρώνεται σε αυτό που το βάζουν να κάνει.Στις ήπιες μορφές της, η «διαταραχή» υποχωρεί καθώς το παιδί μεγαλώνει και η συμπεριφορά του βελτιώνεται, φτάνοντας στο «φυσιολογικό» επίπεδο. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με τις σοβαρότερες μορφές της διαταραχής.

Σημείωση για το φάρμακο Adderall
Πρόκειται για ψυχοτρόπο φάρμακο, που χορηγείται με συνταγή γιατρού, φάρμακο που περιέχει αμφεταμίνη και πέρα από τις όποιες θεραπευτικές του ιδιότητες, αποτελεί... αγαπημένη "ντόπα" αθλητών (γράψτε "adderall" στο google, και θα βρείτε σωρεία περιπτώσεων ντοπέ αθλητών σε NFL και MBL), και φοιτητών, καθώς ενισχύει την εγρήγορση, τη συγκέντρωση, αλλά και τη φυσική δύναμη και την αντοχή του ατόμου, ενώ μειώνει τους χρόνους αντίδρασης. Στις Η.Π.Α. απαγορεύεται η χρήση του (όπως και η χρήση όλων των φαρμάκων που περιέχουν αμφεταμίνες) σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα, όλων των μορφών αγώνων.

Η 16μηνη ποινή που επιβλήθηκε στο Stewart έχει αναδρομική ισχύ, και ισχύει από τις 11 Αυγούστου του 2014, ενώ η νέα σεζόν του ΑΜΑ SX αρχίζει στις 3 Ιανουαρίου 2015.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ