net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το γλυπτό αυτό, κατά τη Suzuki, ενσωματώνει τον δυναμισμό της σειράς GSX.

Το Hustler Scoot είναι όμορφο, χαρωπό και... concept.

Παρά το όνομά του (Hustler), το προσόν του δεν είναι ο τσαμπουκάς, μα η μεταφορική του ικανότητα.

Πρωτότυπα Suzuki στο Tokyo Motor Show

Σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα η Suzuki τα οχήματα που θα δείξει στο επερχόμενο Tokyo Motor Show. Ατυχώς για μας, τα νέα της Suzuki για τις μοτοσικλέτες της είναι μάλλον φτωχά.

 
Καθώς φαίνεται, το νέο μοντέλο που θα τραβήξει όλη τη δημοσιότητα από πλευράς Suzuki στο μεγάλο Σαλόνι της πατρίδας της θα είναι ένα αυτοκίνητο, το νέο Ignis που θα κάνει εκεί το ντεμπούτο του.
Όσον αφορά στη μοτοσυκλέτα, η Suzuki προαναγγέλλει δύο πρωτότυπα, με το πρώτο και βασικότερο εκ των δύο να αφορά το GSX Concept. Θεωρητικά μιλάμε για αυτό που όλος ο κόσμος περιμένει να δει, την επιστροφή του GSX-R στην κορυφή - ατυχώς όμως δεν πρόκειται για αυτό ακόμη.

Λες και θέλει να μιμηθεί το άνευ ουσίας πλαστικό γλυπτό που είχε δείξει η Honda το 2008 στο Μιλάνο έναν χρόνο πριν την εμφάνιση του VFR, έτσι και η Suzuki φέρνει στο Τόκυο ένα άβαφο γλυπτό που, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που το συνοδεύει, "ενσωματώνει όλον τον δυναμισμό της τετρακύλινδρης σειράς των GSX, από το GSX-R1000 και το Hayabusa ως το GSX-S1000".

Με λίγα λόγια δηλαδή - όπως πρόσφατα σας αποκαλύψαμε - μάλλον δεν έχει ούτε φέτος νέο GSX-R, οπότε διεκδικούμε όση δημοσιότητα μπορούμε με μια ασαφή αναφορά στην τετρακύλινδρη παράδοσή μας. Σπουδαία παράδοση, μα η επικαιρότητα αφορά τα νέα μοντέλα, κάτι που εδώ δεν έχουμε - ούτε καν ως πληροφορία.

Το δεύτερο πρωτότυπο είναι ένα χαρωπό scooter 50 κ.εκ. που αποκαλείται Hustler Scoot και διαφημίζει τη μεταφορική του ικανότητα. Με μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα και ευρύχωρο πάτωμα, διαθέτει ένα κουτί μεταφοράς προσαρμοσμένο ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη. Παράλληλα, το δελτίο Τύπου μας αποκαλύπτει πως αφαιρώντας αυτό το κουτί και ανοίγοντας ένα πορτάκι στο μπροστινό μέρος του αποθηκευτικού χώρου, κάτω από τη σέλα μπορεί να χωρέσει και αντικείμενα μεγάλου μήκους, όπως λ.χ. μια ρακέτα τέννις.

Κάπου εδώ τελειώνει η αναφορά της Suzuki στα πρωτότυπα που θα κομίσει στο 44o Tokyo Motor Show, οπότε ας ελπίσουμε πως το μοτοσικλετιστικό κοινό της εταιρείας θα έχει περισσότερα ενδιαφέροντα θέματα να ασχοληθεί όταν θα έρθει η ώρα του Μιλάνου, μια εβδομάδα αφότου θα έχουν κλείσει οι πόρτες της ιαπωνικής έκθεσης.

 

SUZUKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ