net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η νέα γενιά R 1200 R με τον υγρόψυκτο boxer αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στις ερχόμενες εκθέσεις.

Η φωτογραφία από την ιστοσελίδα του περιοδικού Motorrad με μια γυμνή υγρόψυκτη BMW σε δοκιμές με ένα κεντρικά τοποθετημένο ψυγείο.

Προ των πυλών το νέο BMW R 1200 R

Όλες οι ενδείξεις είναι εκεί και μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στις εκθέσεις που έρχονται θα δούμε τους Βαυαρούς να παρουσιάζουν και τη νέα υγρόψυκτη γενιά του roadster R 1200 R.

 
Τον περασμένο Μάιο η BMW αποκάλυψε στην εκδήλωση Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2014 στην Ιταλία, ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέρνας αισθητικής. Το Concept Roadster, όπως ονομάζεται, ήρθε τη στιγμή που η αντικατάσταση του υπάρχοντος R 1200 R, από ένα μοντέλο με το νέο υγρόψυκτο boxer θεωρείται δεδομένη. Το πρωτότυπο έπαιξε σωστά το ρόλο του δείχνοντας παράλληλα ότι η BMW θα ακολουθήσει πιο μοντέρνες και δυναμικές γραμμές για τη νέα γυμνή μοτοσικλέτα της έτσι ώστε να υπάρχει και σαφής διαχωρισμός με το αερόψυκτο R nineT που κινείται σε πιο παραδοσιακά μονοπάτια. 

Όπως δείχνουν όλα το R 1200 R θα είναι το δεύτερο υγρόψυκτο boxer μοντέλο που θα παρουσιαστεί χωρίς τη γνωστή ανάρτηση Telelever αλλά με τηλεσκοπικό πιρούνι. Σύμφωνα και με την κατασκοπική φωτογραφία που δημοσίευσε η ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Motorrad αυτό δίνει τη δυνατότητα στους σχεδιαστές της BMW να αντικαταστάσουν τα δύο μικρά ψυγεία με ένα κεντρικά τοποθετημένο. 

Η τελευταία πληροφορία που δείχνει πως η αποκάλυψη του νέου R1200R πλησιάζει είναι η είδηση από την ιστοσελίδα Autoevolution. Σε αυτή αναφέρεται πως η BMW κατέθεσε στον Οργανισμό Προστασίας Περιβάλλοντος της California (Η.Π.Α.) τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να πάρει έγκριση για κυκλοφορία. Σε αυτά τα έγγραφα αναφέρεται, επίσης, ότι οι εκπομπές ρύπων του νέου μοντέλου δεν διαφέρουν από εκείνες του R 1200 GS. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν λογικά διαφορές στην απόδοση μεταξύ των δύο μοντέλων με την ισχύ να βρίσκεται κοντά στους 125 ίππους για μια μοτοσικλέτα αρκετά ελαφρύτερη από το R 1200 GS.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ