net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μια αξιοπερίεργη εκστρατεία με...περίεργα κίνητρα!

Όχι στα hi-viz γιλέκα!

Μια καμπάνια που σίγουρα θα συζητηθεί ξεκίνησε στην Μεγάλη Βρετανία, η οποία ζητά την κατάργηση και απαγόρευση των ειδικών φωσφοριζόντων γιλέκων, για μάλλον… αμφιλεγόμενους λόγους!

 
Στην Μεγάλη Βρετανία, το να συναντήσει κανείς αναβάτες που φορούν το ειδικό, φωσφοριζέ ανακλαστικό γιλέκο με την επιγραφή “polite notice” είναι ένα φαινόμενο αρκετά συχνό. Τα γιλέκα αυτά χρησιμοποιούνται από όλο και περισσότερους μοτοσυκλετιστές, και ο λόγος είναι προφανής: γίνονται σημαντικά πιο ορατοί. Ωστόσο, υπάρχουν και αρκετοί οι οποίοι αντιδρούν έντονα στην χρήση τους, και ένας από αυτούς είναι ο Βρετανός Ed Elliot. 

O εν λόγω κύριος αποφάσισε να ξεκινήσει μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών στην ιστοσελίδα change.org, στην οποία ζητά από τον πρωθυπουργό της χώρας, David Cameron, την κατάργηση και την απαγόρευση τόσο της διάθεσης, όσο και της χρήσης των γιλέκων! 

Οι λόγοι για τους οποίους ο Elliott ζητά την κατάργησή τους… μάλλον θα προκαλέσουν συζήτηση. Σύμφωνα με αυτόν, τα γιλέκα έχουν «καταστρέψει την cool εικόνα των μοτοσυκλετιστών» και ότι «οι αναβάτες έχουν γίνει σαν κίτρινες μινιατούρες» Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το τρίτο του επιχείρημα, στο οποίο ο Elliott ισχυρίζεται ότι πολλά άτομα με γιλέκο… προσποιούνται τους αστυνομικούς και συμπεριφέρονται ανάλογα! 

Μέχρι στιγμής, οι υπογραφές που έχουν μαζευτεί ανέρχονται στις 99...Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα θέμα το οποίο «σηκώνει» συζήτηση. Η δική σας γνώμη ποια είναι; Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την χρήση ενός γιλέκου σαν αυτό; 

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ