net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Rossi και Marquez σε παιχνίδι μέχρι τέλους στο ράντζο του πρώτου.

Οι δύο Ιταλοί παρουσιαστές της εκπομπής "Οι Ύαινες" με τον σπασμένο τους εξοπλισμό.

Η θαυμάσια δεσποινίς Elena Morali προτρέπει στο στήθος της στον Andrea Iannone να πετάξει εκτός αγώνα τον πρώην της, Jorge Lorenzo.

Το περίφημο συμβάν της Sepang έχει προκαλέσει έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο.

Οι Rossi και Marquez προσπαθούσαν να αλληλοσκοτωθούν!

Η σοκαριστική αυτή δήλωση προέρχεται από τον Chad Reed, έναν πρωταθλητή του αμερικανικού ΜΧ και εκφράζει ένα από τα πολλά συμβάντα που έχουν πυρπολήσει τον επερχόμενο τελικό στη Valencia.

 
Καθώς πλησιάζει η ώρα του μεγάλου τελικού στη Valencia, εκεί όπου οι Valentino Rossi και Jorge Lorenzo θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους για τον τίτλο MotoGP του 2015, η κοκορομαχία μεταξύ Rossi και Marc Marquez έχει βάλει φωτιά στον αγωνιστικό κόσμο και συνεχίζει να βγάζει διαρκώς νέα εκρηκτικά επεισόδια. Το τελευταίο αφορά την προσφυγή του Rossi CAS, γεγονός που έχει αφήσει τα πάντα σε εκκρεμότητα ως την Παρασκευή πριν τον αγώνα.
Στο μεταξύ ωστόσο έχουν παιχτεί πολλά, κάποια εκ των οποίων δεν είναι καθόλου, μα καθόλου κοσμητικά για το κορυφαίο πρωτάθλημα αγώνων μοτοσυκλέτας.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν, ο Chad Reed σε συνέντευξή του στην Αγγλική εφημερίδα MCN απεκάλυπτε πως οι σχέσεις των δύο αναβατών δεν ήταν καθόλου καλές εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Αμέσως μετά τον αγώνα στο Misano πέρυσι, ο Rossi κάλεσε τον Marquez στο ράντζο του στην Tavulia για ένα διήμερο στην πίστα flat track του. Εκεί βρισκόταν μια μεγάλη παρέα αναβατών, μεταξύ των οποίων ο Bradley Smith, o Loris Capirossi, αρκετοί άλλοι Ιταλοί αναβάτες και ο Chad Reed. Όταν ωστόσο έφτασε ο Marquez, όλοι εξεπλάγησαν καθώς συνοδευόταν από δύο τεχνικούς του HRC που είχαν έρθει για να του σετάρουν το CRF. Ήταν προφανές πως ο Ισπανός δεν είχε έρθει για να περάσει καλά, είχε έρθει για να νικήσει. Μάλιστα ο Reed αναφέρει πως πολλοί παρευρισκόμενοι παρεξηγήθηκαν από το συμβάν.

Την επόμενη μέρα που όλοι μαζί μπήκαν στην πίστα για να "παίξουν". Μόνο που το πράγμα δεν ήταν έτσι. Ακούστε τον ίδιο τον Reed:
"Πήγαμε εκεί την Τρίτη μετά το Misano, ο Marquez με το φόρμα που είχε πέσει στον αγώνα, ο Vale ακόμη σε hung over – και ήταν κυριολεκτικά διατεθειμένοι να πεθάνουν προκειμένου να κάνουν τον ταχύτερο χρόνο!
"Οι Honda and Yamaha δεν ήξεραν το εμπλεκόμενο ρίσκο και τον βαθμό στον οποίο ήταν διατεθειμένοι να ρισκάρουν για να βγουν πάνω από τους άλλους αναβάτες, ήταν το κάτι άλλο. Ήταν πολύ διασκεδαστικό να το παρακολουθεί κανείς αυτό και ομολογώ πως νιώθω λίγο ένοχος γι αυτό.”
Αυτά πέρυσι, όχι φέτος που έχει φουντώσει ακόμα περισσότερο η αντιπαλότητα.

Στο μεταξύ πριν λίγες μέρες δύο Ιταλοί δημοσιογράφοι, παρουσιαστές της σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής "Οι Ύαινες" ισχυρίζονται πως δέχτηκαν επίθεση έξω απο τον σπίτι του Marc Marquez. Οι δύο αθεόφοβοι είχαν πάει στο σπίτι του Ισπανού και τον περίμεναν για να του παραδώσουν παρουσία καμερών ένα βραβείο σε σχήμα πέους, "για τη γενικότερη συνεισφορά των ισπανών αναβατών στους αγώνες". Εκείνη την ώρα ο Marquez επέστρεφε από προπόνηση και όταν είδαν το συνεργείο μπήκαν στο γκαράζ, οι Ιταλοί τους ακολούθησαν και τότε απωθήθηκαν από τον πατέρα του αναβάτη και κάποιους φίλους του. Οι δημοσιογράφοι ισχυρίζονται πως τους έσπασαν τον εξοπλισμό. Πήγαν πάντως γυρεύοντας. Κατά τη γνώμη τους, "μάλλον οι Marquez ήθελαν μεγαλύτερο βραβείο."

Το πιο πρόσφατο και σαφώς πιο πιπεράτο επεισόδιο γράφτηκε από την δεσποινίδα Elena Morali, πρώην αμόρε του Jorge Lorenzo, η οποία βγήκε δημοσίως στο Facebook και δήλωσε πως υποστηρίζει τον Valentino Rossi, ενώ έγραψε πάνω στο στήθος της #Iannone escilo, δηλαδή μια προτροπή προς τον Ιταλό αναβάτη να βγάλει εκτός αγώνα τον Lorenzo!
Διότι δε μυρίζει μόνο μπαρούτι στη Βαλένθια, αλλά και γυναικείο άρωμα και ολίγη από eye liner πάνω σε στήθη. Μάλλον δε χώρισε καλά με τον Lorenzo.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως το κλίμα έχει δυναμιτιστεί αρκετά ενόψει του τελευταίου αγώνα, με τον αντιπρόεδρο του HRC, Suhei Nakamoto να δηλώνει σε χτεσινή συνέντευξη πως είναι βέβαιος ότι ο Rossi κλώτσησε εσχεμμένα τον Marquez.

Παράλληλα η Repsol εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση απειλώντας να αποχωρήσει από τους αγώνες αν δεν τιμωρηθεί παραδειγματικά ο Rossi  - με τον ιταλικό Τύπο να τους κοροϊδεύει λέγοντας πως απειλούν με κάτι που ουσιαστικά θα είναι τιμωρία για τη Honda και τον Marquez.

Τέλος, μέσα σε όλα αυτά ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας FIM, Vito Ippolito, έδωσε στη δημοσιότητα ανοικτή επιστολή όπου ζητά από όλους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και ιδιαίτερα από τους αναβάτες να παραμείνουν εντός των αθλητικών πλαισίων στον τελευταίο αγώνα.

Διότι δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως θα δούμε πολλές ομορφιές εκεί και οι οποίες μάλλον δε θα αποδειχθούν και πολύ ωφέλιμες για το άθλημα.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ