net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δεν τον αποκαλούν τυχαία "Βασιλιά του Ντακάρ".

Η πέμπτη του νίκη στο Ντακάρ της Νότιας Αμερικής έμελλε να είναι και η τελευταία του.

Η πρώτη του επαφή με τις ερήμου του Ντακάρ ήταν με ένα Suzuki, ωστόσο ο θρύλος του χτίστηκε στη σέλα της ΚΤΜ, με την οποία πήρε όλες τις νίκες του.

Ο Coma θα παραμείνει στον χώρο που αγάπησε, πλέον ως Sporting Director του Dakar.

O Marc Coma αποσύρεται από την ενεργό δράση

Μετά από μια θρυλική καριέρα, ο μεγάλος Ισπανός πρωταθλητής ανακοίνωσε πως δε θα ξανατρέξει σε αγώνα Ράλι, αναλαμβάνοντας θέση στη διοργάνωση του Dakar.

 

Γεννημένος στη Βαρκελώνη, ο Ισπανός αναβάτης στα 38 του χρόνια έχει τρέξει σε 12 Ράλι Dakar κερδίζοντας 5 φορές (2006, 2009, 2011, 2014, 2015) και τερματίζοντας άλλες δύο δεύτερος πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο Cyril Despres. Παράλληλα έχει κατακτήσει 6 φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross Country, αγώνας του οποίου είναι και το Dakar.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος πριν μερικές μέρες, αποφάσισε να σταματήσει τους αγώνες και, παρά τα κατά καιρούς δημοσιεύματα περί του αντιθέτου, δεν σκοπεύει να τρέξει στο Dakar του 2016 για τελευταία φορά.

Σε αντίθεση μάλιστα με πολλούς συναδέλφους του, δεν έχει κανέναν απολύτως σκοπό να δοκιμάσει ούτε με αυτοκίνητο. Θα παραμείνει όμως κοντά στον χώρο που τον έκανε διάσημο και πετυχημένο, καθώς αναλαμβάνει τη θέση του Dakar Sporting Director.

Αν μη τι άλλο έχει όλα τα προσόντα για τη δουλειά, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις ανάγκες των αναβατών, αλλά και όλες τις ιδιαιτερότητες του Dakar - στο οποίο συμμετέχει από την εποχή που ο θρυλικός αγώνας τερμάτιζε στην κυριολεξία στο Dakar της Σενεγάλης, στην Αφρική.

Απολαύστε ένα σύντομο αφιέρωμα στον πρόσφατο θρίαμβο του Coma στο Dakar 2015.


 

DAKAR - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ