net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η κρίσιμη στιγμή, όταν ο Marquez προσπαθεί να κλέψει διά της βίας την εσωτερική από τον Rossi. Παράτολμη κίνηση, ευτυχώς χωρίς συνέπειες, ενώ και ο Ιταλός δεν έκλεισε το γκάζι.

Κλάσματα του δευτερολέπτου μετά ο Rossi έχει εκσφενδονιστεί στην αμμοπαγίδα ενώ ο Marquez προσπαθεί να μην πέσει.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα φαινόταν πως η μάχη θα είναι μεταξύ τριών. Τελικά ο Lorenzo (99) ξέμεινε πίσω.

Ο Marquez πέρασε τον Rossi επτά γύρους πριν το τέλος και έμεινε μπροστά του για τέσσερις γύρους. Μετά η τάξη αποκαταστάθηκε.

Λίγο κίτρινους σας βλέπω. Ο Γιατρός θα σας δεχτεί τώρα.

Όλοι έχουν έναν λόγο να χαίρονται, μα οι δύο ακριανοί έχουν και λόγους να είναι απογοητευμένοι. Ο μεσαίος έδωσε την απάντηση της χρονιάς ως τώρα.

Ο Γιατρός θα σας δεχτεί τώρα

Μετά το σερί του Jorge Lorenzo, για τον Valentino Rossi η κατάσταση ήταν απλή: πρέπει να κερδίσει τον ομόσταυλό του. Όπερ και εγένετο, σε έναν ακόμη επικό αγώνα που θα μνημονεύουμε για χρόνια.

 

Λίγο μετά τον τερματισμό της Catalunya, ο Rossi έλεγε πως "πρέπει να κερδίσω τον Jorge και δε θα είναι καθόλου εύκολο. Χάνουμε από την κακή πρόκριση και αυτό πρέπει να αλλάξει."

Δυο εβδομάδες αργότερα ο Γιατρός έβαλε την υπογραφή του στα χρονομετρημένα της Παρασκευής, παίρνοντας μετά από πολύ καιρό μια pole position με ρεκόρ πίστας. Σε αντίθετη πορεία ο Lorenzo έβλεπε την εκκίνηση από την τρίτη σειρά, αδυνατώντας να βρει μια λύση στο στήσιμο της Μ1 του. Τρίτος ο Marc Marquez, έχοντας ξαναβρεί το χαμόγελό του όταν φόρεσε το περσινό πλαίσιο με το φετινό ψαλίδι.

Με την εκκίνηση ο Rossi έστριψε αποφασιστικά πρώτος, οδηγώντας από την αρχή. Πίσω του ο Marquez και λίγο αργότερα και ο Lorenzo, ο οποίος έκανε μια εκπληκτική εκκίνηση από όγδοος ως τρίτος. Οι τρεις τους άρχισαν να απομακρύνονται από τους υπόλοιπους, αλλά δύο γύρους αργότερα ήταν εμφανές πως ο Lorenzo αδυνατούσε να ακολουθήσει, βλέποντας τους άλλους δύο βασανιστικά να απομακρύνονται.

Μόνιμα πρώτος ο Rossi, σταθερά ένα με δύο μήκη μοτοσικλέτας πίσω του ο Marquez, συνέχισαν έτσι για δεκάδες γύρους, ώσπου φτάνουμε επτά γύρους πριν τον τερματισμό. Ο Marquez έχει πλησιάσει στη ρόδα του Rossi και στο τέλος της ευθείας τον περνά. Ο Ιταλός δεν σπεύδει να αντεπιτεθεί, κάθεται πίσω του και συνεχίζει σε απόσταση αναπνοής - προφανώς τον μετράει, γνωρίζοντας πως αυτή τη φορά ούτε ο Marquez έχει τον ρυθμό να ξεφύγει. Τρεις γύρους πριν το τέλος ο Rossi κάνει την επίθεσή του και εν μέσω αλαλαγμών από το κίτρινο πλήθος ξαναπαίρνει την πρωτιά. Οι δυο τους συνεχίζουν ρόδα με ρόδα, για να φτάσουμε στον τελευταίο γύρο και το εσάκι πριν τον τερματισμό. Στην είσοδό του ο Marquez επιχειρεί ένα απονενοημένο διάβημα από την εσωτερική του Rossi. Ο Γιατρός εκείνη τη στιγμή έχει αρχίσει την είσοδό του στη στροφή και πάνω που ετοιμάζεται να περάσει το άπεξ της βλέπει τον μπροστινό τροχό του Marquez να τον χτυπά στον ώμο και να τον σηκώνει. Κανείς δεν κατάλαβε πώς κατάφερε ο Ισπανός να κρατηθεί όρθιος ενόσω για 1-2 δευτερόλεπτα το μπροστινό του χόρευε breakdance, την ώρα που ο Rossi δίχως άλλη επιλογή έκοβε το εσάκι μέσα από την αμμοπαγίδα για να φτάσει πρώτος στον τερματισμό.

Τεράστια νίκη για τον Rossi που έδειξε πως είναι στη διεκδίκηση του τίτλου με το σπαθί του και όχι επειδή οι αντίπαλοί του δεν πάνε καλά. Πέραν του συμβάντος της τελευταίας στιγμής, ο Marquez θα πρέπει να έφυγε ικανοποιημένος από τον αγώνα καθώς επιτέλους ξαναείχε μια μοτοσικλέτα που μπορούσε να την κάνει ό,τι ήθελε. Μετά την περσινή σεζόν, αυτή ήταν η πρώτη φορά φέτος για τον νεαρό πρωταθλητή και μπορούμε με αρκετή ασφάλεια να υποθέσουμε πως επέστρεψε για τα καλά.

Βίος αντίστροφος για τον Lorenzo που ακόμη δεν έχει καταλάβει γιατί η μοτοσικλέτα του έχανε τόσο στο δεύτερο και το τέταρτο ενδιάμεσο τμήμα της πίστας. Ακόμη χειρότερα τα πράγματα για τον Dani Pedrosa, ο οποίος πάλεψε για την πέμπτη θέση με τους Pol Espargaro, Cal Crutchlow και Bradley Smith. Το γκρουπάκι αυτό μονοπώλησε το ενδιαφέρον μέχρι να αρχίσει η τελική αναμέτρηση των δύο πρώτων και συνέχισε να μάχεται λυσσαλέα ως το τέλος, με τους τέσσερις αναβάτες να χωρίζονται από μόλις τέσσερα δέκατα! Κερδισμένος βγήκε ο Espargaro, μπροστά από τον Crutchlow και τον Smith, ενώ ο μεγάλος χαμένος Pedrosa περιορίστηκε στην όγδοη θέση.

Γλυκόξινη η γεύση του Assen για τους αναβάτες της Ducati. Ο Andrea Iannone έκανε έναν απολύτως μοναχικό αγώνα στην τέταρτη θέση, πολύ πίσω από τον Lorenzo και πολύ μπροστά από τη μάχη της πέμπτης θέσης. Ο δε Andrea Dovizioso ξεκίνησε δυνατά, όμως από ένα σημείο και μετά άρχισε να υποχωρεί άτακτα για να τελειώσει τον αγώνα δωδέκατος. Όπως δήλωσε, αναγκάστηκε να κόψει ρυθμό όταν άρχισε να αισθάνεται έντονους κραδασμούς, για να ανακαλύψει στο τέλος πως είχε σπάσει η ουρά της μοτοσικλέτας του. Με τέτοια γκαντεμιά, πάλι καλά που τερμάτισε.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση για τη Suzuki, με αμφότερους τους αναβάτες της στη δεκάδα. Πανευτυχής θα πρέπει να είναι και ο Loris Baz καθώς για δεύτερη φορά στη rookie χρονιά του αναδείχθηκε πρώτος αναβάτης μεταξύ των Open.

Αφήνοντας για τελευταία φορά τον "Καθεδρικό Ναό" με αγώνα Σάββατο - καθώς από του χρόνου το GP θα γίνεται και εδώ την Κυριακή - το τσίρκο των MotoGP μετακομίζει στη Γερμανία και το Sachsenring στις 9 Ιουλίου. Μπορεί να έχει το momentum ο Rossi, αλλά με τον Lorenzo στους δέκα βαθμούς τίποτε δεν είναι δεδομένο. Αν όντως έχει βρει τη φόρμα του και ο Marquez, πάμε για ωραία πράγματα στη Σαξονία - και δεν ξεχνάμε φυσικά πως το Sachsenring είναι από τις αγαπημένες πίστες του Pedrosa.

Κατάταξη αγώνα

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Διαφορά

1

Valentino ROSSI

Yamaha

 

2

Marc MARQUEZ

Honda

1.242

3

Jorge LORENZO

Yamaha

14.576

4

Andrea IANNONE

Ducati

19.109

5

Pol ESPARGARO

Yamaha

24.268

6

Cal CRUTCHLOW

Honda

24.373

7

Bradley SMITH

Yamaha

24.442

8

Dani PEDROSA

Honda

24.656

9

Aleix ESPARGARO

Suzuki

26.725

10

Maverick VIÑALES

Suzuki

27.238


Στη βαθμολογία προηγείται ο Rossi με 163 βαθμούς, ακολουθεί ο Lorenzo με 153, ο Iannone με 107, o Marquez με 89, o Dovizioso με 87 και την εξάδα κλείνει ο Smith με 77 βαθμούς.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ