net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η μοτοσικλέτα που απεικονίζεται στο σχέδιο, θυμίζει περισσότερο το Transalp.

Νέο Transalp ή κάτι άλλο;

Από σχέδια που αφορούσαν σε ένα… μπροστινό φτερό, αποκαλύφθηκε ένα On-Off με δικύλινδρο κινητήρα της Honda, χωρίς οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με τον ποιόν του.

 
Ποιο μελλοντικό μοντέλο μπορεί να είναι αυτό λοιπόν;  Από το συγκεκριμένο σχέδιο δεν μπορούμε να καταλάβουμε και πολλά πέραν του ότι πρόκειται για μια μοτοσικλέτα με V2 κινητήρα, κάτι που αναφέρεται και στο κείμενο που επισυνάπτει η Honda.

 Το σχήμα παραπέμπει ξεκάθαρα σε on-off μοντέλο, με 19άρη τροχό  και USD πιρούνι μπροστά, άνετη – όρθια θέση οδήγησης, σέλα για δύο, σχάρα – χειρολαβές και τελικό εξάτμισης που βγαίνει σχετικά χαμηλά, δίπλα στο ψαλίδι. 

Επίσης διακρίνεται ένα κλειστό περιμετρικό πλαίσιο να «αγκαλιάζει» τον V2 , ενώ  το fairing συνίσταται από πλαϊνές προεκτάσεις που δένουν στο ρεζερβουάρ και κάθετη ζελατίνα που φέρει (μάλλον) κάτι που μοιάσει με μονό προβολέα. 

Σε κάθε περίπτωση βέβαια κανένα από αυτού του είδους τα σχέδια δεν θεωρείτε blueprint, δηλαδή δεν αναπαριστά με ακρίβεια μια μελλοντική μοτοσικλέτα, απλά δίνει μια βασική ιδέα αυτής. 

Με αυτά τα δεδομένα στην διάθεση μας, δεν μπορούμε παρά να κάνουμε εικασίες σχετικά με το ποια μπορεί να είναι αυτή η μοτοσικλέτα. Aς τα πάρουμε με την σειρά: Tα τελευταία V2 On-Off μοντέλα της Honda ήταν το Varadero και το Transalp.  Βάση της λογικής, από την στιγμή που υπάρχουν ήδη στο δυναμικό της Honda το Crosstourer 1200 και η Africa Twin, λίγο χλωμό να υπάρξει χώρος για ένα mega On-Off όπως το Varadero.
  
Oπότε μένει το Transalp ως option, που έχει καιρό να ανανεωθεί και επίσης «χωράει» στην γκάμα της Honda στα κυβικά αυτά, χωρίς να «πέφτει» πάνω σε άλλα μοντέλα.  

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ