Νέες πληροφορίες για την Africa Twin του 2024

Νέες πληροφορίες για την Africa Twin του 2024

Μια αίτηση έγκρισης τύπου από την Ελβετία δείχνει κάποιες αλλαγές που θα γίνουν για το μοντέλο του 2024, σε διάφορα σημεία. Εσύ τί αλλαγές θες από την Africa Twin;

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

H Honda δεν έχει ακόμα παρουσιάσει την Africa Twin του 2024, αλλά υπήρχαν ήδη οι πληροφορίες ότι επρόκειτο να δούμε περισσότερα από μια απλή χρωματική αλλαγή.  

Τώρα διέρρευσαν οι πρώτες τεχνικές πληροφορίες, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες του νέου μοντέλου. Οι πληροφορίες αυτές μας έρχονται από την Ελβετία, όπου η Honda υπέβαλλε αίτηση έγκρισης τύπου για τη νέα Africa Twin. Με μια πρώτη ματιά όλα φαίνονται να παραμένουν ίδια, αλλά μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει βασικές διαφορές. Τόσο στον κινητήρα όσο και στο πλαίσιο.

Ενώ η απόδοση παραμένει ίδια (102 ίπποι στις 7.500 σ.α.λ.), η μέγιστη ροπή αυξάνεται από 105 Nm σε 112 Nm και μάλιστα θα έρχεται γρηγορότερα, καθώς θα είναι διαθέσιμη από τις 5.500 σ.α.λ. αντί για τις 6.250 του τωρινού μοντέλου. Στην πράξη αυτό σημαίνει αρκετά πιο δυνατό τράβηγμα, ενώ η Honda συνεχίζει και περιορίζει ηλεκτρονικά την τελική ταχύτητα στα 199 χλμ./ώρα.

Αλλαγές έχουμε και στον μπροστινό τροχό, όπου η ζάντα των 21” γίνεται 19”, ενώ και οι διαστάσεις των ελαστικών γίνονται λίγο φαρδύτερες, από 90/90 σε 110/80, κάτι που κάνει τη νέα Africa Twin πιο «ταξιδιωτική» adventrure σε σχέση με πριν.

Δεν είναι ακόμα σαφές αν η Honda θα διαθέτει και μια έκδοση με 21” τροχό ή αν η νέα έκδοση θα έχει ακτινωτές ζάντες. Σε κάθε περίπτωση όμως, το μεταξόνιο του νέου Africa Twin μικραίνει από τα 1.575 χιλ. στα 1.570, ενώ το ύψος αυξάνεται κατά ένα εκατοστό (κάτι που μάλλον σημαίνει νέα, πιο ψηλή ζελατίνα.

Τέλος, τα έγγραφα δείχνουν ότι το νέο Africa θα είναι 3 κιλά βαρύτερο από τον προκάτοχό του, χωρίς όμως να ξέρουμε ακόμα που έχει προστεθεί αυτό το βάρος.